Anlık Bildirim

Yeni geliştirilen akıllı gözlük modeli, doktorların kanser hücrelerini çok daha iyi şekilde görmesini sağlıyor

Ülkemiz dahil dünyanın en büyük sağlık problemleri arasında kanser yer alıyor ve bu kötü hastalığın tedavi sürecinde kanser hücrelerinin ya da dokuların cerrahi operasyonlar ile alınması büyük önem taşıyor. Bu noktada Samuel Achilefu önderliğinde çalışma gösteren Washington Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü bir akıllı gözlük, doktorların kanser hücrelerini çok daha iyi şekilde görmesini sağlayarak genel başarıyı arttırmayı hedefliyor.
Kanserli hücre ya da dokuların tam olarak temizlenmediği zaman yayılması sorunu nedeniyle hazırlanan gözlük, Samuel Achilefu'un yaptığı açıklamaya göre operasyon sırasında kanserli bölümleri "parlak mavi" şekilde öne çıkartıyor ve böylece doktorlar çok daha etkili bir temizlik işlemi gerçekleştirebiliyorlar. Bünyesinde özel bir yazılım çalıştırdığı ve hücrelere mavi rengi moleküler görüntüleme ajanının verdiği belirtilen gözlük, ilk gerçek kullanım senaryosunu da bu hafta içerisinde gerçekleştirmiş durumda.
Şimdilik araştırma geliştirme sürecinin devam ettiği belirtilen akıllı gözlük modeli, gerçekten oldukça faydalı bir amaç doğrultusunda hayati önem taşıyan bir alanda geliştiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim