Anlık Bildirim

Teknolojik gelişmelerin bizleri en çok heyecanlandıranları şüphesiz sağlık alanında gerçekleşenler. Geçtiğimiz günlerde duyurulan gelişme de bunlardan birisi. Minimal invaziv operasyonlarda bir hayli faydalı olacağa benzeyen iğne her ikisi de London’da bulunan University College London ve Queen Mary University’nin ortak çalışması sonucu ortaya çıkmış.

Bir iğne kalınlığında olan yeni cihaz, ultrasonik dalgalar üreten kablodan ve oluşan bu ultrasonik dalgaların yansımaları algılayan bir sensörden meydana gelmekte temel olarak. Uzmanların belirttiğine göre bu denli küçük olmasına karşın 2.5’’ genişliğinde bir alanı görme imkanı tanıyan optik ultrason, sadece 9 eritrositin sığabildiği bir alandaki farkları ayırt edebilecek kadar da keskin bir ayırt etme kapasitesine sahip.

Minimal invaziv cerrahi alanında umut vadediyor

Çalışmayı gerçekleştiren ekipte yer alan Dr. Malcolm Finlay’e göre bu sayede dilimize minimal invaziv cerrahi olarak geçmiş olan ‘’keyhole surgery’’ girişimlerinde şu anki metotlarda yeterli görüş imkanı sağlanamadığı için meydana gelebilecek üzücü sonuçların önüne geçilebileceğini aktardı.
Son olarak Cerrahlar, Mühendisler, fizikçiler ve malzeme bilimcilerden oluşan bir ekip tarafından 4 yılda geliştirilen optik ultrasonun, halihazırda da gerçekleştirilen fakat bir hayli riskli olduğu için çok kritik durumlarda tercih edilen fetal cerrahide olumlu sonuçlara kapı açacağı düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim