Google'ın çatı şirketi Alphabet, internet erişiminin kısıtlı olduğu alanlara internet sağlayan dev balon şirketi Loon'u kapattığını duyurdu. Uzun vadeli ve sürdürülebilir bir yolun ilk kurulduğu günden bu zamana kadar geçen 9 yıllık süre içerisinde bulunamamış olması projenin sonunu getiren en büyük etmen olarak gösteriliyor.
Loon projesi sona eriyor
Google'ın araştırma laboratuvarında başlanarak 2018 yılında ayrı bir Alphabet şirketine dönüşen Loon, gelişmekte olan ülkeler için para tasarrufu sağlayarak hücre kulelerine daha ucuz bir alternatif sunmayı hedefliyordu. Aynı zamanda doğal afetlerin yaşandığı bölgelere internet erişimi sağlanmak için de bu balonlar kullanılıyordu. Loon'da üretilen balonlar, yerden yaklaşık 20km yukarıda atmosferin stratosfer katmanında yer alıyordu.
Loon CEO'su Alistair Westgarth paylaştığı bir blog göndersinde: "Yol boyunca çok sayıda istekli ortak bulmuş olsak da, uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş kurmak için maliyetleri yeterince düşürmenin bir yolunu bulamadık. Radikal yeni teknoloji geliştirmek, doğası gereği risklidir ancak bu durum, bu haberi vermeyi daha kolay hale getirmiyor. Bugün, Loon'un kapatılacağını paylaştığım için üzgünüm." ifadelerinde bulundu.
Loon, 2017'de Maria Kasırgası'nın ardından Porto Riko'ya ve 2019'da meydana gelen depremin ardından Peru'ya balonlar yerleştirerek doğal afetlerden etkilenen bölgelere internet hizmetleri sağlamıştı. Loon, Kenya'da 50.000 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yaklaşık 35 balonluk bir filodan oluşan ilk ticari internet hizmetini geçtiğimiz Temmuz ayında başlatmıştı. Bu hizmet, anlaşmalar gereği Mart ayına kadar devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


istilacı asıl sizsiniz suri çöpler... afgan çöpler... paki çöpler...
zaten üretmediğini ne biliyorsun?... :P
yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.