Anlık Bildirim

AMD'nin Phenom işlemcileri 2008 yılına kalıyor

AMD'nin yeni nesil işlemcileri için takip ettiği yol haritasının, uzun süreli gecikmeye ve bol spekülasyona neden olan R600 gpu'suna benzemeye başladığının düşünüldüğü sıralarda firma resmi bir açıklama yaparak Barcelona işlemcilerinin 2GHz'de çalışan ilk örneğinin Ağustos ayı ile birlikte anons edileceğini duyurmuştu. Herşey netlik kazanmaya başlıyor derken tutarlı haberleri ile sektöre yön veren kaynaklardan biri olan Digitimes'ın haberine göre, AMD'nin yüksek performanslı masaüstü işlemci ailesi Phenom'un piyasaya çıkışı daha önce öngörülen Kasım ayı yerine gelecek yılın ilk çeyreğine sarkacak gibi görünüyor.

Digitimes'ın anakart üreticilerine dayandırarak verdiği habere göre, Eylül ve Ekim ayları içerisinde test üretimine başlanması, Kasım ayı içerisinde de piyasaya sürülmesi beklenen Phenom işlemcilerinin kullanıcılar ile buluşması 2008 yılının ilk çeyreği sarkacak. Bu gecikmenin en büyük sebebi olarak ta rakip Intel gösteriliyor. Zira bilindiği gibi Intel, 45nm üretim teknolojisine sahip çift (Wolfdale) ve dört çekirdekli (Yorkfield) Penryn işlemcilerine yönelik planlanan takvimini bir miktar öne alarak 2008'in ilk çeyreği yerine bu yılın son çeyreğini hedef olarak belirlemişti. Tamda bu noktada AMD, Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip olan ve muhtemelen yüksek saat hızları ile "MHz" yarışını yeniden başlatacağı düşünülenPenryn işlemcileri ile daha iyi mücadele edebilmek adına Phenom işlemcilerinin özellikle saat hızlarına ve verimlilik oranlarına yönelik geliştirme çalışmalarına bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Bilindiği üzere, AMD'nin yeni nesil işlemcileri için en ciddi eleştiriler genellikle saat hızı odaklı yapılıyor.

Bu gelişmelere paralel olarak AMD'nin Phenom işlemcilerine yönelik Eylül ve Ekim ayı olarak belirlediği test-üretimi aşamasının Kasım veya Aralık ayına kayacağı, işlemcilerin piyasaya sürülmesinin ise 2008'in ilk çeyreğini bulacağı belirtilmekte. Tabi Phenom işlemcilerinin 2007 yılı içerisinde görünme ihtimallerinin bu gelişmeler ardından iyice azalması anakart üreticilerini de hareketlendirecek gibi. Zira gelen haberlere göre, üreticiler en azından Phenom işlemcileri çıkana kadar soket AM2+ anakartlardan ziyade Intel platformuna odaklanacak gibi görünüyor.

Güncelleme (02/07/07 - 16:45): AMD yetkilileri çıkan haberlerin aksine planlanan takvimde bir değişiklik olmadığını belirtiyorlar. Gelişmeleri takip etmekteyiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim