Anlık Bildirim

Amerikalı bir şirket piyasaya "zihin okuyan kasklar" sürüyor

Bryan Johnson tarafından kurulan Kernel ismindeki bir Amerikan şirketi beyindeki hareketleri analiz edebilen zihin okuyan kasklar üretti. Kasklarının fiyatının 50 bin dolar olacağı açıklandı.

Amerikalı bir şirket piyasaya 'zihin okuyan kasklar' sürüyor Tam Boyutta Gör

Bryan Johnson tarafından kurulan Kernel ismindeki Amerikan şirketi tanesi 50 bin dolardan zihin okuduğunu iddia ettiği kaskları piyasaya süreceğini açıkladı. Bloomberg Businessweek'teki bir araştırma yazısında Johnson'un 5 yılda 110 milyon dolar harcayarak geliştirdiği bu kaskın, beyin aktivitelerini izleyip kaydedebildiği söyleniyor. Ayrıca bu icadın bilim dünyasını heyecanlandırdığı da belirtiliyor. 

Birkaç kilogram ağırlığındaki bu kasklar beyindeki elektriksel uyarıları ve kan akışını analiz eden ve beynin olup bitenlere nasıl tepki verdiği ölçen sensörlere sahip. Bloomberg'deki metinde herkesin edinebileceği uygun fiyatlı bir teknoloji olduğu belirtildi. Kaskın işlevi ise beyin yaşlanması, zihinsel bozukluklar, sarsıntılar, felçler gibi deneyimlerin arkasındaki mekaniklerle ilgili bilgi edinmek. Johnson, "Bilim insanları kalbimizi, kanımızı ve hatta DNA'mızı ölçmek için her türlü test ve makineyi yaptılar. Ancak beyin testleri nadir ve pahalı olmaya devam ediyordu ve bizi en çok tanımlayan organ hakkındaki verilerimizi keskin bir şekilde sınırlandırıyordu" ifadesini kullandı. 

Kaskın bunun dışında işlevlerinin ne olduğu şimdilik muğlak olsa da bu da kafamızdaki kara kutuyu aydınlatmak üzere kullanılacak tıbbi bir ekipman gibi görünüyor. Bunun dışında zaten şimdilik bir tüketici veya kullanıcı yorumunu da görmüyoruz ki böyle bir şey yine ancak tıbbi bir kurum tarafından edinilebilir veya kronik beyin hasarına sahip kişilerce (epilepsi hastaları) kullanılabilir. Sonuç olarak umarız balon bir icat olarak karşımıza çıkmaz ileride. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim