Uygulama ile Aç

AMD Mero yongası ortaya çıktı: Peki ne işe yarayacak?

Abone Ol

AMD Mero adındaki yonga tasarımı sanal gerçeklik kaskları için hazırlanıyor. Zen 2 ve Navi 2x mimarilerini temel alan yonga Android işletim sistemi çalıştırıyor.

AMD’nin masa üstü sistemler için RDNA 3, sunucu sistemleri için CDNA 3 mimarisini hazırladığını biliyoruz. Bununla birlikte farklı sektörlere yönelik özel tasarımlar da geliştiriyor. Yavaş yavaş sanal gerçeklik kaskları da radara giriyor. 

AMD Mero nedir?

AMD Mero adıyla benchmark testlerinde ortaya çıkan yeni yonga tasarımı Magic Leap şirketinin yeni nesil zengin gerçeklik kaskı için geliştiriliyor. 4 adet Zen 2 çekirdeği olduğu tahmin edilen yongada RDNA 2 grafikler yer alıyor. 

Ayrıca bkz.

AMD Instinct MI300 özellikleri ortaya çıktı

720x920 piksel çözünürlüğe sahip olan kaskta işletim sistemine 1GB RAM ayrılmış. Diğer detaylar bilinmiyor. Magic Leap Demophon adıyla Android 10 tabanlı bir x86 işletim sistemi kullanılıyor. 

Magic Leap bu yeni kaskı ne zaman piyasaya çıkaracak bilinmiyor ancak AMD’nin sanal gerçeklik kasklarına ufaktan göz kırptığı da açık. Muhtemelen enerji verimliliğini ön plana alan yongalarla bu sektörde de bir gelir modeli oluşturabilir. 
 



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
4 Yorumun Tamamını Gör