Uygulama ile Aç

Avrupa'da Yılın Otomobili 2024 Ödülü'nün sahibi belli oldu

58 jürinin oylarının belirleyici olduğu yarışmanın final etabında %100 elektrikli otomobiller çoğunluktaydı ve kazanan isim de yine elektrikli bir otomobil oldu.

Bugün, Cenevre Otomobil Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açmadan hemen önce Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü'nün sahibi belli oldu. 2024 yılında Avrupa'da Yılın Otomobili yeni Renault Scenic E-Tech oldu.

Yarışmanın son etabı için 58 jüri üyesi tarafından yedi aday belirlenmişti: BMW 5 Serisi, Renault Scenic E-Tech, Kia EV9, Volvo EX30, BYD Seal, Toyota C-HR ve Peugeot 3008. Yapılan son puanlamada ipi göğüsleyen taraf 22 kişinin en iyi oyunu alarak toplam 329 oy alan Renault Scenic oldu. Fransız üretici böylece yedinci kez ödülü evine taşımış oldu.

BMW 5 Serisi, 19 kişinin en iyi oyunu alarak 308 puan toplasa da ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Peugeot 3008 ise 197 puanla üçüncü sırada yer aldı. Final etabında son puanlamanın ardından sıralama şu şekilde oldu:

Ayrıca bkz.

MAN, Avrupa'da elektrikli otobüs pazarının lideri oldu

Biz de DH üyelerinin katılımıyla bir anket düzenlemiştik ve 1411 kişinin katılım gösterdiği ankette BYD Seal 310 oy ile birinci, Renault Scenic ise 72 oy ile sonuncu olmuştu.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
24 Yorumun Tamamını Gör