Anlık Bildirim

Bugatti'nin W16 motorunu içinde barındıran 1.9 milyon TL'lik kol saati: Bugatti Chiron Tourbillon

Jacob & Co, içerisinde Bugatti Chiron'daki 1500 beygirlik W16 motorun küçültülmüş versiyonunu taşıyan etkileyici bir tourbillon saat geliştirdi. Üstelik bu motorun bazı parçaları hareket edebiliyor!

Bugatti'nin W16 motorunu içinde barındıran 1.9 milyon TL'lik kol saati: Bugatti Chiron Tourbillon Tam Boyutta Gör

Dünyaca ünlü saat üreticisi Jacob & Co, içerisinde 1500 beygirlik Bugatti Chiron’un kalbinin bulunduğu yepyeni bir tourbillon saat tasarladı. Bugatti Chiron Tourbillon adı verilen saat, türünün en etkileyici ve en pahalı örneklerinden biri olabilir.

Yapımı neredeyse bir yıl süren bu sanat eserinin içerisinde Fransız hiper otomobildeki W16 motorun küçük bir prototipi bulunuyor. Safir kristalinden yapılan bu minyatür motor, saatin içine aracın süspansiyon sistemine gönderme yapan küçük amortisörlerle tutturulmuş. Tüm bu detayları bir arada tutmak için de 54 x 44 mm ölçülere sahip hafifletilmiş siyah titanyum kasa kullanılmış. Zaten bu kadar çok detaya ve işçiliğe sahip saatten daha azı da beklenemezdi.

İç mekanizmasının 578 farklı parçadan oluştuğu açıklanan Bugatti Chiron Tourbillon’un en dikkat çekici özelliği ise motordaki pistonların tıpkı gerçekteki gibi hareket ediyor olması. Bu da saatteki en küçük ve en karmaşık parçalardan biri olan replika krank mili sayesinde mümkün olmuş. Pistonlardaki hareketlilik saatin sağı tarafındaki düğmeye basılarak aktif ediliyor ve 20 saniye sürüyor. Ayrıca saatin içerisinde tıpkı pistonlar gibi hareket eden iki küçük turbo mevcut.

Bugatti Chiron Tourbillon’un üzerinde, 60 saatlik kullanım ömrü sunan bataryanın kalan süresini gösteren bir yakıt göstergesi de bulunuyor. Üstelik bu gösterge, Bugatti’nin ön ızgarasına şekil veren at nalı şekliyle çevrelenmiş. Tüm bu detayları göz önüne aldığımızda, Jacob & Co’nun oldukça başarılı bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Gelelim bu özel saatin fiyatına. Yalnızca 250 adet örneği bulunacak bu saati almak isteyenlerin 280 bin dolar, yani güncel kurla yaklaşık 1.9 milyon TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Saat üzerindeki motorun gerçeğini barındıran Bugatti Chiron’un fiyatı ise yaklaşık 3 milyon dolar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
3 Kişi Okuyor (0 Üye, 3 Misafir) 3 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20915 kez okundu.
42 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, bugatti chiron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim