Uygulama ile Aç

Samsung, Galaxy Z Fold 5'te menteşeyi yeniliyor: Boşluk olmayacak!

Abone Ol

Samsung’un gelecek katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 5, yeni menteşe tasarımı dahil çeşitli anlarda yükseltme içerecek. Katlanan telefon şikayetleri önemli ölçüde azalacak gibi.

Samsung Galaxy Z Fold 5 katlanır telefonun “droplet” mekanizması dahil olmak üzere donanımsal olarak yeniliklerle geleceği söyleniyor.

Ayrıca bkz.

Galaxy Z Fold 5 ve Flip 5'in depolama seçenekleri belli oldu!

Yeni menteşe tasarımı: Droplet

Bilindiği üzere Samsung’un kitap gibi katlanan telefonları tamamen düz bir şekilde katlanmıyor. Menteşe mekanizmasının çalışma biçiminden kaynaklı, Galaxy Z Fold, katlandığında her zaman bir boşluk oluyor. Bu boşluk çok büyük bir sorun olmasa da hem telefonun kalınlığını artırıyor hem de küçük nesenlere karşı paneli daha savunmasız bırakıyor.

Samsung, bu sorunu çözmek için Galaxy Z Fold 5 modelinde menteşe tasarımını yenilemesi bekleniyor. Daha maliyetli olduğu söylenen droplet mekanizması sayesinde telefon, tamamen düz bir şekilde kapanmasını sağlayacak.

Daha ince olmasını sağlayacak

Galaxy Z Fold 5’in yeni menteşe tasarımı Çin’in popüler sosyal medya platformunda tekrar gündeme geldi. Z Fold 5’te ekran boşluğu olmayacağı, katlandığında da telefonun kalınlığının 13mm aralığına düşeceği söyleniyor. Hatırlatma açısından, Galaxy Z Fold 4 katlanan telefonun kalınlığı 15.8 mm.

Samsung Galaxy Z Fold 5 ne zaman tanıtılacak?

Samsung, muhtemelen iPhone 15 serisinden önce Ağustos 2023'te yeni katlanabilir telefonlarını (Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5) tanıtacak. Samsung’un cihazları Hindistan’da üreteceği, BOE’nin ekranlarını kullanacağı iddia ediliyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
21 Yorumun Tamamını Gör