Uygulama ile Aç

Microsoft, Windows 11'de Android uygulama desteğini kesiyor

Abone Ol

Microsoft, sürpriz bir şekilde Windows 11 kullanıcılarının Android uygulamaları bilgisayarda çalıştırmasına olanak tanıyan özelliğin kullanımdan kaldırıldığını duyurdu.

Android için Windows Alt Sistemi (WSA) özeliği sayesinde Windows 11’de Amazon Appstore üzerinden neredeyse tüm Android uygulamaları yüklenip çalıştırılabiliyor. Microsoft, 2021’den beri kullanımda olan bu özelliğe desteği kestiğini açıkladı.

Ayrıca bkz.

Android telefonlar Windows 11'de webcam olarak kullanılabiliyor

Son tarih 5 Mart 2025

Microsoft’un açıklamasına göre, Windows’taki Amazon Uygulama Mağazası ve Windows Alt Sistemi’ne bağlı tüm uygulamalar ve oyunlar 5 Mart 2025’ten itibaren artık desteklenmeyecek. Amazon Appstore veya Android uygulamalarını yüklemiş olan Windows 11 kullanıcıları, bu tarihe kadar uygulamalara erişmeye devam edecek ancak sonrasında kullanamayacak. Amazon da yarından itibaren yeni kullanıcıların Microsoft Store’dan Amazon Appstore’u indirmesini engellemeyi planlıyor.

Microsoft’un WSA desteğini sonlandırması, Android uygulamalarını Windows'ta çalıştırmanın imkansız olacağı anlamına gelmiyor; BlueStacks gibi birçok Android emülatör mevcut.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
12 Yorumun Tamamını Gör