Anlık Bildirim

Antec en sessiz kasalardan birisini üretti: P180

Dünyanın en önemli ve en kaliteli PC kasası üreticilerinden birisi olan Antec, en sessiz ve bir yandan da en iyi soğutmalı kasasını makul bir fiyattan piyasaya sundu. Bilgisayar kasası aslında sisteminizin en önemli aygıtlarından birisi. Zira sessizlik aradığınızda zaten pahalıya aldığınız bir kasayı değiştirmeniz çok zor ve modifiye etmenizde çok pratik değil. Üstelik ne kadar modifiye ederseniz edin ne kadar başarılı olacağınızda şüpheli.

Antec ise sizin için kutudan çıktığı gibi hiç bir modifikasyon yapmaya gerek kalmadan çok sessiz çalışabilecek bir kasa tasarlamış işte bu kasanın önemli özellikleri ;

Tabana yerleştirilmiş güç kaynağı ;
Güç kaynağının aşağıya alınması ve farklı bir alandan hava çekmesi ile her zaman sessiz kalmasını garanti edilebilmiş. Çünkü normalde güç kaynakları işlemcinin sıcak havasını çektiğinden kısa sürede fan hızları artmakta ve istenmeyen ses kaynakları olmaktalar. Farklı bölmedeki güç kaynağı aynı zamanda sabit disklerinde ısısını çekeceğinden işlemcinin hdd'lerin ısısından uzaklaşması sağlanmış.

Plastik tamponlara monte edilen sabit diskler;
Okuma ve yazma sırasında çok hızlı yer değiştiren sabit disk kafaları yüksek titreşimlere neden olduğundan ve genelde kasaların metal yüzeyleri bu titreşimleri arttırdığından monte edilen her disk büyük bir ses kaynağı olur. Nihayet bir kasa üreticisi tamamen yumuşak tamponlara monte edilebilen bir sistem ile titreşimden yani esas ses kaynağından sizi kurtardı.

Üç katmanlı dış kasa kaplaması ;
Alüminyum - Plastik - Alüminyum şeklinde katmanlara sahip olan kapak ve tüm dış kasa kaplaması, hem hafif hem de mümkün olduğunca ses yalıtımı sağlayacak şekilde dizayn edilmiş. Ses yalıtımı genelde çok başarılı olmasa da sesin rahatsız edici tüm tonlarını emip geriye çokda rahatsız etmeyen ses tonlarını bıraktığından harika bir özellik. Bu özellik şimdiye kadar fabrika çıkışı bir kasada kullanılan ilk teknik bu nedenle Antec'i kutlamadan geçemiyeceğiz.

Toplam 3 adet 120 mm havalandırma fanı yeri ;
İkisi işlemcinin yanı ve üstü olmak üzere iki adet 120 mm fan ile işlemci soğutması normal rastlanmyan bir özellik. İşlemcinin etrafındaki fanlar işlemciden ısıyı çektikleri gibi dışarı attıklarından yararları göz götürmez bir gerçek. Üstelik fanlar iyi yerleştirildiğinden işlemci üzerine fansız bir soğutucuda yerleştirilmesine imkan tanımaktalar. Aslında kasada toplam 4 adet 120 mm fan takılma yeri var bunlardan ikisi yukarda bahsettiğim yerdeler, diğer biri kasaya hava emmek üzere önde kullanılırken, diğeri de alt kısımda sabit disklerin fansız bir güç kaynağı kullanımı sırasında oluşabilecek ısınmalarına karşı yerleştirilmiş. Ön taraf emiş kısmına yerleştirilecek fan, eksoz fanları sayesinde boş bırakılmış, yani oluşan negatif basınç zaten önden hava girmesini sağlamakta. Üstelik bu fanlar hız ayarlı gelmekte ve en sessize alındıklarında çok sessiz çalışmaktalar

Yavaş hızda çalışan tek fanla Pentium 4 3.8 Ghz'in soğutulabilmesi ;
Çoğu kasada böyle ısı canavarı bir işlemciyi, bu kadar düşük fan hızı/adedi ile çalıştırması hayal bile edilemezken P180'de bu mümkün. Sistem üstelik birde fansız bir işlemci soğutucusu ile denenmiş. Kasada güç kaynağı ve ekran kartı hariç tek bir eksoz fanı tüm kasa soğutulabilmekte. Tabii bunu yapabilmek için normal bir oda ısısı ve Silentpcreview'un kullandığı soğutucu gibi ekipmanlarada ihtiyaç var. Fakat inceleme piyasadan satın alınabilen doğru ekipmanlarla hava soğutmanında da ne kadar sessiz olabileceğinin kanıtlanmasına güzel bir örnek.

Bunların dışında kasa ön kapağa sahip ve bu sayede size ön taraftan sesin ulaşmasını engelliyor. Ayrıca bu kapak Usb, Firewire, kulaklık gibi girişleri engellemiyor. Optik okuyucular için açıldığında 270 derece dönebildiğinden zorlama yüzünden kırılma tehlikesi çok azaltılmış. Fiyatı güç kaynaksız olmak üzere yurt dışında 130$'a kadar bulunabilen kasa şu anda üretilmiş en iyi sessiz kasaların başında gelmekte. Ülkemize ise gelip gelmeyeceği bir çelişki çünkü ithalatçısı yok gözüküyor.

Tamamen fansız bir sistem oluşturmak için işlemci olarak Intel Pentium M işlemci ve anakart, ekran kartı olarak fansız bir Nvidia Ge-Force 6600 GT, fansız güç kaynağı (SilverStone SST-30NF ya da Thermaltake W0050RE gibi) almanız yeterli. Tabii ki disklerinizi Samsung aldıktan sonra sistemdeki tüm fanları birer birer çıkarmayı deneyebilirsiniz ya da en kısık derecelerinin üstüne bir fan kontrolcü daha ekleyerek daha da kısabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim