Anlık Bildirim

AOpen Blu-ray sürücülü yeni mini-bilgisayarını gösterdi

AOpen Blu-ray sürücülü yeni mini-bilgisayarını gösterdi

AOpen XC mini MP45-BDR çoklu ortam uygulamaları için uzaktan kumandaya da sahip

Oturma odalarını hedef alan çok fonskiyonlu mini-bilgisayarların her geçen gün biraz daha popüler olmasına ve kullanıcılar tarafından kompakt boyutlu sistemlere gösterilen ilginin artmasına üreticiler de kayıtsız kalmıyor ve arka arkaya yeni modeller pazara giriş yapmaya devame diyor. İlgili segmentin aktif oyuncularından biri olan AOpen, hazırladığı yeni bilgisayarıyla iddialı olmayı hedefliyor.

Firmanın XC mini MP45-BDR adını verdiği yeni bilgisayarı Intel'in GM45+ICH9M (Montevina) yonga setini kullanan anakart üzerine kurgulanmış durumda. Model tercihi kullanıcıya bırakılmakla birlikte Intel2in Core 2 Duo serisi mobil işlemcileriyle kullanılabilen sistem 1066MHz'e kadar FSB ve 4GB'a kadar çift kanal DDR-II 667/800MHz SO-DIMM bellek desteği sunuyor.

Kullandığı yonga seti itibariyle Intel'in en yeni entegre grafik işlemcilerinden biri olan GMA X4500 HD'yi üzerinde barındıran sistem bu sayede hem DirectX 10 desteği sunuyor hem de yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. Blu-ray disk okuyabilen ve DVD medyalara kayıt yapabilen optik sürücüyle donatılan sistem 6 kanal yüksek tanımlı ses desteğine de sahip.

6x USB 2.0 portuyla birlikte gelen AOpen XC mini MP45-BDR'nin çevre koruma konsepti doğrultusunda hazırlandığı, daha az yer kaplayan sistemin düşük güç tüketimiyle de bu yönde avantaja sahip olduğu belirtiliyor. Avrupa RoHS direktifleri doğrultusunda hazırlanan yeni mini-bilgisayarın limitli sayıda kullanıma sunulacağı belirtilirken fiyatı hakkında net bir bilgi şimdilik bulunmuyor.

AOpen Blu-ray sürücülü yeni mini-bilgisayarını gösterdi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim