Anlık Bildirim

Apple için müzik eskisi kadar önemli değil mi ?

Apple için müzik eskisi kadar önemli değil mi ?

iPod satışları yavaşlıyor, iPhone adından bashettirmeye devam ediyor. AppStore 1 senede 1,5 milyar barajını aşıyor, Apple son sunumda iPhone OS oyunlarını Sony ve Nintendo ile kıyaslıyor. iPod Classic'in yakın zamanda kullanıcılara veda edeceği konuşuluyor, iPod Touch'ın reklamlarında cihazın oyun kabiliyetleri vurgulanıyor. Son 10 gündür bunların hepsi bir araya gelince şöyle bir soru ortaya çıkıyor: “Apple müziğe sırtını mı dönecek ?”

Müzik eksenli olması beklenen bir organizasyonda Apple kameralı iPod Nano'u çıkartıp, iPod Touch'ı bir müzik çalardan öte oyun konsolu ve bilgisayar gibi tanıtınca Wall Street'de dedikodular da hızla yayılmaya başladı. Dünyanın önde iş dergilerinden BusinessWeek, hızla artan iPhone satışlarının ve AppStore'un şöhretinin Apple'ın bu alanlara odaklanmasına neden olduğunu ve müzik pazarının firmaya artık cazip gelmediğini iddia ediyor. Firmanın 2003 yılından bu yana içersinde bulunduğu müzik pazarı yerine başka pazarlara yönelmesinin bir nedeni olarak da müzik şirketlerinin gittikçe Apple'a bağlanması olduğu düşünülüyor. Çünkü CD satışlarının hızla düştüğü müzik pazarında, Pandora gibi uygulamaların müzik şirketlerine faydalı olmasına rağmen Apple'ın %90'lık pazar payıyla dijital müzik pazarına hakim olması ve yaklaşık %75'lik pazar payıyla da portatif müzik çalar pazarında iPod'la başı çekmesi müzik şirketlerini Apple'a daha çok bağlanmasına neden oluyor. Adı açıklanmayan bir müzik şirketinin üst düzey yöneticisinin de “En büyük korkumuz onların bu ana servisi geliştirmemeleri. Bizim onların yeniliklerine ihtiyacımız var” sözleri de Apple'ın yazılıma ağırlık vermesinin müzik dünyasını nasıl telaşlandırdığını gözler önüne seriyor. Fakat firmanın önde gelen yöneticileri müzik bölümündeki çalışan sayısının son iki yılda 2 katına çıkmasının müziğin Apple için hala önemli olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

Steve Jobs geride bıraktığımız organizasyonda söylediği “Herkes gibi bizlerde müziği seviyoruz ve bu yaptığımız işin nedenlerinin başında geliyor ” sözlerine ve diğer üst düzey çalışanların açıklamasına rağmen, Apple'ın müzik dünyasındaki geleceğiyle ilgili dedikodular konuşulmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim