Anlık Bildirim

Elektrikli araçların seyir halindeyken sarj olabileceği yeni bir beton teknolojisi üretilecek

Elektrikli araçların batarya ve şarj konularında yatırımlar sürerken, Indiana eyaletinin ulaştırma bakanlığı şarj edebilen bir beton teknolojisi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Araçların seyir halindeyken şarj olabileceği teknoloji üretiliyor Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçlar, tüm dünya için temiz enerji konusunda yeni bir gelecek sunuyor. Bu araçların bataryaları ile ilgili araştırmalar devam ederken, seyir halinde şarj olabilmesi konusunda da yeni araştırmalar yapılıyor. Bu konuda Birleşik Krallık'ın, 780 milyon dolar yatırımı bulunuyorken, İsveç’in de yollara yerleştirilmiş elektrikli ray içerecek teknolojisi test ediliyor. Fakat bu teknoloji, büyük teknoloji firmaları tarafından pahalı ve verimsiz olarak görülüyordu.

Düşük maliyet ve yüksek hızlı şarj desteği

ABD Indiana eyaletinin ulaştırma bakanlığı, şarj edebilir beton teknolojisinin yol bakım masraflarının düşük olması ve yüksek hızlı şarj desteği sunması için yeni çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Bakanlık, gömülü mıknatıs parçacıklarla beraber çimento içeren yeni beton teknolojisi üretecek.

Yeni geliştirilen proje, Ulusal Bilim Vakfı’nın finansmanıyla beraber Purdue Üniversitesi ve Alman Magment şirketi ile birlikte yürütülüyor. Araştırma da ilk olarak magment olarak adlandırılan manyetize çimentonun laboratuvarda çalışıp çalışmayacağı test edilerek ardından bir yol üzerinde betonun şarj etme testleri başlatılacak.

Elektirik dağıtımı için de kullanılacak

Magment'in %95’e varan kablosuz iletişim verimliliği sağladığı belirtilirken, yol içerisinde elektrik iletkenliği sunabileceği ve dayanıklı olduğu düşünülüyor. Şirket ayrıca, manyetik sinyal kaybını en aza indirmek için gömülü ferrit parçacıkları içeren levhaların, yolların üzerine uygulanabileceğini ifade ediyor. Yeni beton teknolojinin ağır kamyonları bile 200 kW üzeri şarj etmesi planlanırken Indiana ulaştırma bakanlığı, yol testleri başarılı olursa bu teknolojiyi eyaletler arasında elektrik dağıtımı için kullanmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim