Anlık Bildirim

Araştırmacılar, 330 milyon yıllık köpek balığı çenesi buldular

Araştırmacılar, Kentucky'deki mağaranın duvarlarında büyük, fosilleşmiş bir köpek balığı kafasının kalıntılarını ortaya çıkardılar. Bulunan köpek balığı çenesinin 330 milyon yıllık olduğu düşünülüyor.

Araştırmacılar, 330 milyon yıllık köpek balığı çenesi buldular Tam Boyutta Gör

ABD'nin eyaletlerinden biri olan Kentucky'de, şu an okyanusa kıyısı olmamasına rağmen geçmişte orada su yaşamının olduğunu kanıtlayan yeni bulgular bulundu. Eyalette bulunan bir mağarada çalışamalar yapan araştırmacılar, bir köpek balığının kafasına ait kalıntılar keşfettiler. Mamut Mağarası'nda toplamda yaklaşık 20 farklı köpek balığı türünden 150 köpek balığı fosili bulduklarını belirten araştırmacılar, fosillerin tahmini olarak 330 milyon yıl ya da daha öncesine ait olabileceğini düşünüyorlar.

Köpekbalığı fosillerinin bir Kentucky mağarasında bulunması tuhaf görünüyor ancak Kuzey Amerika'nın çoğu, 330 milyondan 325 milyon yıl öncesine kadar süren Geç Mississippian döneminde okyanusla kaplıydı. 

Araştırmacılar, 330 milyon yıllık köpek balığı çenesi buldular Tam Boyutta Gör

Paleozoik dönem köpek balıkları uzmanı John-Paul Hodnett tarafından incelen fosillerin köpek balığının alt çenesine ve kafatası kıkırdağına ait olduğunu ayrıca birkaç diş izinin de bulunduğunu söylüyor.

Hodnett, Mammoth Mağarası Milli Parkı'ndaki yeni fosilin büyük bir beyaz köpekbalığına benzer büyüklükte yaklaşık 4.5 ile 6 metre arasında bir boyutta olduğunu tahmin ediyor.

Hodnett sadece açıkta kalan kireçtaşı kaya yüzeyini tarayabildi bu yüzden köpekbalığının iskeletinin ne kadar daha derinde olabileceğinden emin olmadığını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim