Anlık Bildirim

ARCHOS 605 WI-FI; medya oynatıcılarda youtube devri başlıyor

Kişisel medya oynatıcıları konusunda oldukça yakından tanıdığımız Archos firması en sonunda 5. nesil medya oynatıcısı Archos 605'i duyurdu.

Archos 605'e ilk baktığımızda önceki nesil medya oynatıcılarıyla benzerliği dikkatimizden kaçmasa da cihazı daha yakından incelediğimizde firmanın her zamanki gibi önemli yenilikler yaptığını görüyoruz.

Archos 605'in 4 GB, 30 GB, 80 GB ve 160 GB kapasiteye sahip olmak üzere dört farklı versiyonu piyasaya sürülecek. 4 GB'lık modelde flash bellek kullanılırken; 30 GB, 80 GB ve 160 GB'lık versiyonlarda ise sabit disk kullanılmış. Ayrıca 4 GB'lık modelde SD kart slotu bulunuyor. Hafızayı 16 GB'a kadar arttırabiliyoruz. 4 GB ve 30 GB'lık model 122 x 82 x 15 mm; 80 GB ve 160 GB'lık model ise 122 x 82 x 20 mm boyutlara sahip.

ARCHOS 605 WI-FI; medya oynatıcılarda youtube devri başlıyor

Cihazda 4.3 inç, 16 milyon renk, 800x480 piksel dokunmatik TFT-LCD ekran kullanılmış. Archos 605'in yüksek ekran çözünürlüğü kaliteli bir şekilde film izlemek için ideal. Firma bu modelde daha ince dokunmatik ekran filmi kullanıldığı için ekran hassasiyeti daha da artmış.

Archos 605 MPEG-4, MPEG-2 (10 mbps bitrate), VOB, WMV, H.264, MP3, WAV, WMA, AC3, JPEG, BMP, PNG, PDF gibi en popüler dosya türlerini destekliyor. Cihazda fotoğraflarınızı müzikli slayt gösterisi şeklinde izleyebilirsiniz, fotoğraflar arası geçişleri düzenleyebilirsiniz, elinizdeki şarkılar için detaylı çalma listeleri oluşturabilirsiniz. Medya oynatıcı, 720x480 piksel çözünürlüğe kadar videoları herhangi bir takılma olmadan oynatabiliyor.

Archos 605'te 3.5 mm'lik jak girişi bulunuyor ve istediğimiz kulaklığı rahatça kullanabiliyoruz. Pek çok aksesuar seçeneği sunan medya oynatıcısında opsiyonel olarak sunulan mini dock ünitesi aracılığıyla televizyondan kaliteli bir şekilde sevdiğiniz programların kaydını yapabilirsiniz.

Medya oynatıcısının en önemli özelliklerinden birisi kuşkusuz WI-FI (802.11g) desteği. Bu özellik sayesinde diğer WI-FI destekli cihazlarla kablosuz veri aktarımı yapabilir; internete rahatça bağlanabiliriz. "Archos Content Portal" aracılığıyla internetten  müzik ya da film gibi içerikleri satın alabiliyoruz. İçerik açısından CinemaNow, Youtube, BurnLounge gibi sitelerden de faydalanabiliyoruz. Özellikle Youtube gibi popüler bir video paylaşım sitesinin desteklenmesi büyük bir avantaj olmuş. Veri aktarımını WI-FI'in yanında USB bağlantısı aracılığıyla da sağlayabiliyoruz.

Archos firması yeni medya oynatıcısında farklı bir pazarlama stratejisi uyguluyor. Medya oynatıcısı için gereken önemli programları satın alarak cihazı istediğimiz gibi geliştirebiliyoruz. Örneğin flash tabanlı siteleri görüntüleyebilmek için flash eklentisini satın alıp yüklemek gerekiyor. Aynı şekilde cihazın destek sunduğu kimi video ve ses dosyalarını (AC3, AAC, H.264 + AAC formatında ses, MPEG-2 + AC3 5.1 formatında ses vb) oynatabilmek için gereken eklentileri ayrı ayrı satın almak gerekiyor. (Örn: Opera Widged, The Real Video, The internet radio, Video Podcast plug-in, Cinema Plug-in vb)

17 saate kadar müzik dinleme ve 5.5 saate kadar video izleme süresi vaat eden cihazın bataryasını USB yoluyla şarj edebildiğimiz gibi opsiyonel olarak satılan bir şarj adaptörüyle de şarj edebiliyoruz.

Archos 605'in 4 GB'lık modelinin 230$; 80 GB'lık modelinin 300$ ve 160 GB'lık modelinin ise 400$ civarında önümüzdeki 1-2 ay içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim