Anlık Bildirim

Arctic Silver 5: Favori termal pasta bir süre önce güncellendi...

Termal pasta dünyasının en ilgi gören başarılı ürünü Arctic Silver 3 bir süre önce Arctic Silver 5 sürümüne güncellendi : )

İçerdiği gümüş parçacıkları ile yüksek ısı iletkenliğine sahip Arctic Silver 5 aynı selefi gibi çalışıyor.

%99.9 saflıkta 3 farklı büyüklükte gümüş parçacıkları içeren Arctic Silver 5, ağırlığının %88'i oranına iletken dolgu maddesi ihtiva ediyor. Gümüş haricinde seramik bazlı parçacıklar içermesi ile hem stabilite hem de ürünün sürüldükten sonraki dayanma süresi arttırılmış.

Hiç silikon içermeyen yapısı ile ürün sürüldüğü yüzey üzerindeki mikroskopik boşlukları doldurarak teması arttırıyor ve bu sayede en efektif ısı iletimini gerçekleştiriyor. Bu sürüldükten ve kullanılmaya başlandıktan sonraki 50-200 saat arasında gerçekleşiyor. Artan ve azalan ısı ile Arctic Silver 5 viskozitesini değişiyor.

Ürünü eski 3 serisinden ayıran en önemli yeniliklerden biri elektrik iletkenliğinin daha da azaltılmış olması. Bu sayede kısa devre sorunları minimize edilmiş. Ama yine de dikkati elden bırakmayıp elektriksel bir soruna yol açmamak için ürünü dikkatli kullanmalı.

Ürün 3.5gr ve 12gr. tüplerde geliyor önceki gibi. 3.5gr tüp küçük CPU çekirdekleri (Intel P3, AMD) ile 15 ile 25 defa kullanılırken büyük CPU çekirdeklerinde (Intel P4) bu rakam 6 ile 10'a düşüyor.

Bu arada bu tarz ürünleri uygularken mutlaka uygulama kurallarına uymak gerekiyor. Aksi takdirde performansta ciddi düşüşler olabiliyor ve yaptıklarınız boşa gidiyor. Örneğin pasta uygulayacağınız yüzeylerin temiz olması ve parmağınızla dahi dokunmamış olmanız gerekiyor. Zira cildin salgıladığı yağ ve ter mikroskopik bir tabaka oluşturarark termal pastanın işini yapmasını engelliyor. Bunun için ürünlerin kutusundan çıkan eldivenleri kullanmaktan çekinmeyin. Bir diğer önemli nokta da kullandığınız pastanın cinsine göre maksimum performansı almak için geçen zaman. Örneğin Arctic Silver 5 optimum noktasına 200 saat civarında ulaşıyor ki bu oldukça uzun. O yüzden hemen uygulama sonrasında gözle görülür ısı düşüşleri beklemek doğru değil.

Aşağıya Arctic Silver 5 testlerinin linklerini aldım. Bu sayede birden fazla kaynaktan aklınızda daha az soru işaretiyle ürünü inceleyerek aklınızdaki soruları giderebilirsiniz. Ama özetlemek gerekirse ürün önceki versiyonu ve Arctic Silver Ceramique'e göre görece daha iyi iş çıkarıyor.

» The Tech Zone
» SLCentral
» Modsynergy
» Short-Media
» Overklokking.no
» ksbrainstorms
» HotlineSrc
» Madshrimps
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim