Anlık Bildirim

ARM: 50'den fazla tablet bilgisayar yolda

ARM: 50'den fazla tablet bilgisayar yolda

Hem Nvidia hem de Apple tarafından devrimsel cihazlar olarak gösterilen tablet bilgisayarların bu yıl patlama yapması ve onlarca sayıda modelin pazara sunulması bekleniyor. Düşük güç tüketimli işlemcilerin kullanıldığı tablet bilgisayar pazarında, akıllı telefonlarda olduğu gibi ARM hakimiyeti yaşanabilir zira firmanın mobil cihazlardan sorumlu yöneticisi Roy Chen açıklamasında, 2010 için 50'den fazla ARM tabanlı tablet bilgisayarın pazara gireceğini söyledi.

Önemli bir kısmı operatörler tarafından (ağırlıklı olarak Çin olmak üzere dünya genelinde 10 operatör) dağıtılacak tablet bilgisayarın ilkbahar aylarıyla birlikte pazara sürülmesi beklenirken, asıl dalganın yaz aylarında gelmesi ve çok sayıda modelin sıcak yaz günlerinde teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulması bekleniyor. Apple iPad'de dahil olmak üzere Dell Mini 5, Notion Ink ve Asus Eee Pad gibi merakla beklenen pek çok tablete ARM tabanlı işlemciler güç veriyor.

Intel tarafında ise Atom işlemci ailesinin akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlarda kullanılması hedeflense de henüz firmanın rekabetçi olacak miktarda tasarım kazandığını söylemek zor. Tablet bilgisayar pazarında son olarak HP'nin Windows 7'li yeni modeli Slate ile karşımıza çıkan Intel Atom işlemciler aynı zamanda Archos'un bazı modellerinde kullanılıyorlar. İşlemcilerin yanı sıra işletim sistemi tarafında ise ağırlığın Windows CE ve Android'de olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim