Anlık Bildirim

Asus CRW5224A CD Yazıcı incelemesi

Daha çok anakart ağırlıklı çalışan bütün büyük firmalar gibi optik alanında söz sahibi olmaya çalışan Asus daha önce başarısız olmasa da pazardaki iddialı markalardan biri olamamıştı.

Şimdi ise CD Yazıcı pazarında biraz daha iyi bir yere sahip olabilmek için LiteOn ve Cyberdrive gibi 52x/24x/52x (CD-R/CD-RW/CDROM) hızlarına sahip dünyanın en hızlı CD yazıcılarından birini piyasaya sürdü.

CAV yöntemiyle yazan Asus CRW5224A, önceki Asus modellerinde olduğu gibi Flextraspeed ve Flextralink teknolojilerini DDSS II ( Double Dynamic Suspension System II) ile birleştirmiş. Bu sayede minimum titreşimle optimal yazma hızında minimum hata ile yazma işlemini gerçekleştiriyor. Aslında kağıt üzerinde oldukça etkileyici sözlerle anlatılan değişik markaların bu tarz teknolojileri çok da birbirinden farklı değil. Yalnız LiteOn gibi bir kaç firma bu özellikleri geniş bir medya uyumluluğu ile sunuyor ki Türkiye'de medya çeşitliliği oldukça kısıtlı.

Asus CRW5224A'da yukarıdaki yazma teknolojilerinin dışında Mt. Rainier desteği de bulunuyor ki Philips'in geliştirdiği bu teknoloji sayesinde CD-RW'nizi InCD tarzı herhangi bir yazılım olmadan disket gibi kullanabiliyorsunuz. Tabii Window XP'de ve diğer eski sürümlerde bu destek yer almıyor. Bir ihtimal SP2'de olabilir ama o da kesin değil. Bu arada unutmadan yazıcının önbelleği 2MB.

Paketten yazıcıyla beraber adet olduğu üzere 1 adet 52x CD-R, 1 adet CD-RW, kullanım kılavuzu ve Nero Burning ROM çıkıyor. Plextor, Yamaha gibi örneklere göre yalın olsa da bütün ihtiyaçlarınız karşılanıyor. Zaten o markalar da bunu fiyatlarına yansıtıyorlar.

CD yazıcının dış görünüşü ise önceki modellerle aynı. Asus'un diğer markalara göre bence en hoş özelliği ön yüzde 2 farklı LED kullanması. Böylece işlemler daha rahat anlaşılabiliyor.

Gelelim test sonuçlarına. Hot Hardware Asus'un karşısına 48x Plextor yazıcı koymuş. Nero CD Speed ile yapılan veri okuma testinde Asus ezici bir üstünlük sağlamış: 37.27x'e 28.99. Ama bunun karşılığında daha yüksek erişim sürelerine imza atmış. Sonuç Audio okuma testinde de farklı değil Asus önde. (Plextor 48x/24x/48x) (Sizde kendi cihazlarını test etmek isterseniz Nero Infotool ve CDSpeed gibi araçların son sürümünü http://www.cdspeed2000.com adresinde bulabilirsiniz)

İş MP3 yapma ve CD yazmaya gelince 52x'in 48x'e üstünlüğü yukarıdaki sonuçlar gibi aynen korunmuş: Asus hepsinde daha iyi. Özellikle Plextor fazla hoşuna gitmeyen : ) TDK medyaya 4:56'da yazarken Asus işini 2:45'de bitirmiş. Seçicicilik Plextor için bütün kalitesine rağmen bir dezavantaj gibi duruyor.

Asus yurtdışında 80$ ve Plextor'da 100$ seviyesinde. Bu duruma göre açık bir biçimde tercih belli. Ama Türkiye'de ki fiyatlar bunlara göre bir miktar fdarklı olduğu için seçim biraz daha farklı olabilir. Yine de her ne kadar Plextor'ın adı da olsa Asus (ve tabii diğer 52x markalar; LiteOn, CyberDrive) gibi seçiminizde daha ön sıralarda yer almalı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim