Anlık Bildirim

Asus Eee PC 904: Daha büyük klavye ve daha rahat kullanım

Maliyet gözetilerek hazırlanan kompakt yapıdaki dizüstü bilgisayarlar hızla yaygınlaşıyor. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında bu yana yapılan hemen her etkinlikte öne çıkan ve diğer pek çok donanımı gölgede bırakmayı başaran netbook yada diğer tabirle mini-notebook pazarının yaratıcısı ve ilk olmanın avantajı ile en büyük oyuncusu olan Asus. Intel'in de desteği ile geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Eee PC adındaki dizüstü bilgisayarını duyuran, boyut ve fiyat olarak kısa süre içerisinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Eee PC ailesini yeni modeller ile genişleten Inte, rekabetin artması ve sektör devi pek çok oyuncunun yarışa dahil olmasına paralel olarak yeni ve geliştirilmiş Eee PC modelleri hazırlamak için vites yükseltti. Firmanın bu konudaki son hamlesi ise Eee PC 904 olacak.

Eee PC 701 ile başlayan serüvende üretici firma Asus, bugüne kadar pazara farklı kapasitelerde, ekran boyutu ve işletim sistemi opsiyonları sunan çok sayıda Eee PC modeli sundu. Firma geçtiğimiz ayın hemen başında Taipei, Tayvan'da gerçekleştirilen Computex '08 fuarında yeni Eee PC modellerini katılımcıların beğenisine sunarken ürün gamına tepe model olarak Eee PC 1000'i konumlandıracağını da açıklamıştı. Rakipleri karşısında farklılaşmak isteyen Asus, Eee Monitör adını verdiği ve bizim de detaylarını forumlarımızda paylaştığımız tek bir LCD ekran üzerinde yine maliyet göz önünde bulundurularak hazırlanan komple sistem çözümünü de lanse etmeye hazırlanıyor. Eee Monitör şimdilik bir yana fen yeni Eee PC modeli olan 904 için geri sayım başladı.

Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak olan Eee PC 904'ün kasası serinin ağır abisi olan Eee PC 1000 ile aynı fakat kullanılan ekran boyutları farklı. Zira 1000 modelinde kullanılan 10" boyutundaki ekranın aksine, Eee PC 904 modelinde, 901 modelinde de kullanılan 8.9" büyüklüğünde, 1024 x 600 çözünürlük desteği sunan ekran yer alıyor. Peki 900 serisinin diğer üyelerine göre daha büyük kasa fakat 1000 serisine göre daha küçük olan ekran kullanımının amacı nedir? Asus isminde de anlaşılacağı üzere Eee PC 904 modelinin 900 serisinde konumlandırmak üzere hazırladı. Fakat firma kolay kullanım ve ergonomi adına serinin diğer modellerine göre daha büyük tul takımı kullanınca doğal olarak dizüstü bilgisayarın kasası da büyüdü.

Açıkçası büyüyen kasaya paralel olarak daha büyük ekran kullanma fırsatı yakaladığı da belirtilen Asus yine serinin diğer modelleri karşısında fiyatıdaha yukıralara çekmemek ve model konumlandırmasını yapabilmek adına bu yönde bir adım adım atmadığı belirtiliyor. Kısacası yeni klavyesi ile serinin diğer üyelerine göre daha kullanışlı olacağı belirtilen ve özellikle MSI'ın aynı sınıfta yer alan Wind modeliyle kullanım özellikleri açısından daha rekabetçi olacağı ifade edilen Eee PC 904'ün diğer teknik özelliklerini de masaya yatırmakta fayda var. Asus'un sistemde kullanacağı işlemci tercihi ilginç. Bilindiği üzere firma ilk Eee PC modelini kullanıma sunduğunda Intel'in Celeron M serisi işlemcisini kullanıyordu. Atom işlemci ailesinin duyurulması ile birlikte pekçok üretici gibi Asus'da Atom işlemcilerine yönelmişti.

Asus Eee PC 904: Daha büyük klavye ve daha rahat kullanım

Intel'in Netbook ve Nettop gibi maliyet odaklı ve kompakt yapılı dizüstü/masaüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere hazırladığı, mevcut mobil işlemcilere göre farklı bir mimari ile gelen ve 45nm üretim teknolojisi ile üretilen sahip Atom işlemci ailesi geçtiğimiz ay içerisinde anons edilmişti. İlk etapta kullanıma sunulan 1.6GHz hızındaki Atom işlemcisi Asus ile birlikte pekçok üreticiden ciddi talep görmüştü. Şu an Intel cephesinde işlemcinin temini konusunda yaşanan ve bir süre daha devam edeceği öngörülen kıtlık sebebiyle Asus, Eee PC 904 üzerinde Atom işlemcisi kullanmak yerine Celeron M işlemcisine dönüş yapıyor. Kısacası sisteme 1.6GHz'lik Atom işlemcisi yerine 900MHz'de görev yapan Celeron M işlemcisi güç verecek.

Eee PC serisinin ilk modellerinde depolama çözümü olarak yola düşük kapasiteli SSD'ler yani flash bellek teknolojisini temel alan katı halli diskler ile çıkan Asus, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yeni modellerinde daha yüksek kapasiteli SSD ve sabit disk alternatifleri de sunmaya başlamıştı. Eee PC 904 modelinde 1000 serisinde de sunulan 80GB'lık sabit disk kullanılacağı ifade ediliyor. 1GB (1024MB) sistem belleğiyle gelen yeni modelin ağırlığının ise 1.4Kg olduğu bildiriliyor. Standart olarak Windows XP işletim sistemiyle satılacağı ifade edilen Asus Eee PC 904'ün fiyatı da önemli. Bu ayın ikinci yarısı ile birlikte kullanıma sunulması beklenen yeni modelin yurt dışı satış fiyatının yaklaşık 500$ seviyesinde olacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim