Anlık Bildirim

Athlon MP2000+, Xeon 4 2200 Mhz'e Karşı

Anandtech sitesinde yapılan testler için bilinen test programları yerine bir server'ın en çok zorlanacağı alanda veritabanı sunuculuğu üzerine testler yapılmış. Testler yine bilinen programlarla ve stille değil. Anandtech'in dev veri tabanı dosyalarını işleme performansı üzerine yapılmış. Kısaca bundan daha iyi bir gerçek dünya performansı beklenemez. Toplam 3 farklı büyüklükte veri tabanı testi yapılmış bunlar sırasıyla forum,web yazılar haberler vs, sonuncu ise reklam. Bu veritabanlarının büyüklükleri 3 Gb ile 300 Mb arasında değişiyor. anlayacağınız harika bir test. Bu testte aynı zamanda Amd 760MPX chipseti ile Intel E7500 chipsetininde yarışını izleyebileceksiniz. Intel'in yeni chipseti hakkında söylemek istediğim bir şey ise çift kanallı DDR-Ram kullanması ancak ram'ler DDR-200 hızında çalışmakta. AMD 760MPX ise tek kanllı DDR-266'da çalışmakta fakat işlemciler çift yollu olarak chipsete bağlanmakta.

Bu yazıda testler Intel'in yeni teknolojisi Hyper Threading 'in çalıştırılabilmesi sayesinde ne kadar bir artışın olduğunu gözlüyebilmek mümkün. Hyper Threading'in yapısı gereği optimize edilmemiş programlarda bazen bir artış verirken bazen azalmaya neden oluyor.

Intel'in uzun zaman önce 0.18 micron çekirdeğine dayanan Xeon'larının Athlon MP karşısında ezildiğini görmüştük. Şimdi ise Intel her zamankinden güçlü bir chipset, hızlı ram ve 512 Kb L' içeren çekirdekle tekrar savaşta. Athlon ise sadece saat hızını yükseltmekle bakalım hala Intel'e dayanabilecek mi ?

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim