Anlık Bildirim

ATI'nin optimizasyonları olmayınca...

X800'lerin çıkması ile beraber ATI sürücülerinde farkına varılan (esasında uzunca bir zamandır var olan) Trilinear filtreleme ile ilgili optimizasyonlar ortalığı oldukça karıştırdı. Sürücüde Trilinear AF'yi açmanız gerçekte sadece kısmi Tri-Bi Linear kullanan olması gerekenden farklı bir modu devreye sokuyor. Tam Trilinear AF'nin esas amacı olan daha kaliteli filtrelemeden ve görüntülerden mahrum kalıyorsunuz.

Tam Trilinear AF'nin tam olarak açılamaması sayesinde ATI kartlarının performansları bir miktar (!) öteleniyor.

Bu yapay artışın tam olarak ne kadar kazandırdığı ile ilgili ilk test Alman Computerbase sitesinden geldi. Site elde ettikleri bazı bilgileri kullanarak kayıt defteri ayarlarıyla oynayıp gerçek tam Trilinear AF filtrelemeyle ATI X800 serisinin en güçlü kartı olan X800 XT'den ve orta sınıf Radeon 9600XT'den bench almayı başardı.

Aşağıda http://www.computerbase.de/ sitesinden alınan test sonuçlarının olduğu hareketli resmi görüyorsunuz:

Grafiği açıklamak açısından yeşil çubuk hilesiz Tam Trilinear filtrelemeyi gösterirken, sürücünün standart değerlerini ise kırmızı gösteriyor.

Bu sonuçlara baktığımızda Tam Trilinear AF gerçekten açıkken ATI'nin X800XT'si ciddi performans kaybına uğruyor. Tabii bunu şimdilik sadece testi yapılan UT2003 söyleyebiliyoruz ama genel olarak diğer uygulamalarda da gerçek Trilinear açıldığında bu ölçüde düşüşler kesin gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2246 kez okundu.
8 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim