Anlık Bildirim

Uzmanlardan önümüzdeki kış için “ikiz pandemi” uyarısı

Bilim insanları tarafından yapılan yeni açıklamalara göre grip vakalarındaki artış, önümüzdeki kış aylarında COVID ile birlikte “ikiz pandemi”ye yol açabilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Her yıl milyonlarca insan gribe yakalanıyor, binlerce insan da bu sebeple hastaneye yatırılıyor. Amerikan Pediatri Akademisi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre de bu sene grip vakalarında önemli artışlar görülebilir.

COVID-19 pandemisi Tam Boyutta Gör

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda,  COVID-19 pandemisinin devam ettiği şu sıralarda griple ilgili uyarılarda bulunuldu. Açıklamalara göre önümüzdeki kış aylarında COVID ve grip sebebiyle “ikiz pandemi” yaşanabilir.

Araştırmada, geçtiğimiz yılki maske kullanımının ve sosyal mesafenin grip ve benzeri solunum yolunu durdurmaya yardımcı olduğu ifade edildi. Vanderbil Üniversitesi Tıp Merkezi’nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. William Schaffner de bununla ilgili, “Bu önlemler mükemmel olmasa da hastalıkları önlemede etkili oldular” ifadelerini kullandı.

Çalışma, Akron’da bulunan bir çocuk hastanesinde Ekim 2020’den Nisan 2021’e kadar gerçekleştirildi. Araştırmacılar bu süreçte yalnızca iki grip vakasına rastladı. Ancak kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra bu tarz enfeksiyonlar geri döndü.

Grip Tam Boyutta Gör

“Maskeler çıktığında grip vakaları arttı”

Dr Schaffner bununla ilgili şunları söyledi: “Yaz aylarında kış solunum virüslerinin yayılmasını hiç beklemiyorduk ancak önemli derece artış gözlemledik. Bu da maskeleri çıkardığımızda grip gibi hastalıklarda yükseliş olacağını gösteriyor.”

 Bu araştırmanın ardından önümüzdeki kış aylarında büyük bir grip salgını yaşanabileceğini belirtildi ve bunun COVID ile birlikte “ikiz pandemi”ye yol açabileceği ifade edildi. Buna ek olarak da uzmanlar ikiz pandemi sebebiyle hastaneye yatışlarda önemli bir artış yaşanabileceği konusunda uyardı.

Araştırmacılar bu durumun ciddiye alınması gerektiğini belirterek maske kullanımının ve aşı olmanın (özellikle çocuklarda grip aşısı) öneminin altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8723 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pandemi, salgın ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim