Anlık Bildirim

Blu-ray mi, HD-DVD mi? Total HD!

Video konusunda dünyanın ileri gelen firmaları ikiye bölünmüş durumda. Bir tarafta Blu-ray, diğer tarafta HD-DVD. Blu-ray daha fazla disk alanı sağlarken, HD-DVD daha ucuza mal ediliyor. Taraf firmalar kendi ürünlerinde diretip ortak bir medya oluşturmaya yeltenmediği için video camiası yüksek çözünürlük(HD) konusunda ortak bir karar veremiyor. Konsol üreticileri bile benzer bir kutuplaşma içerisindeler. Sony Blu-ray derken Microsoft Xbox'da HD-DVD rom(opsiyonel) kullanıyor. Bu durumdan en çok zarar gören, elbette ki kafası karışmış tüketiciler.

Birçok kişi yüksek çözünürlüklü medya savaşlarının nereye gideceğini bilmediğinden Blu-ray veya HD-DVD oynatıcılar almıyorlar. Buna bağlı olarak da satışlar beklenilen seviyenin altında kalıyor tabiki... Bu sorundan nasibini alan Warner Bross şirketi geçtiğimiz günlerde Total HD isimli bir kavram ortaya çıkardı. Total HD yeni bir disk formatı değil. Total HD sadece bir tarafı Blu-ray, diğer tarafı ise HD-DVD olan bir medya.

Blu-ray mi, HD-DVD mi? Total HD!
 

İlk olarak aklınıza bu çift taraflı medyanın, maliyeti ve dolayısı ile son kullanıcı fiyatını arttıracağı gelmiş olabilir. Bu ilk bakışta doğru olsa da, Blu-ray ve HD-DVD formatını tek kutuda toparlayan film üreticileri, iki farklı tür için ayrı ayrı baskı, kutulama ve lojistik masraf yapmaktan kurtularak Total HD filmleri şu anki yüksek çözünürlük medyalarla aynı yada çok az bir ekstra fiyat farkıyla satabilirler. Eğer Total HD kullanıcılardan büyük ilgi görürse fiyatlarda iyileştirme yapılacağını da söylemek yanlış olmaz.

Warner Bross Total HD'yi duyurduktan sonra projelerini 2008'in başına erteledi. Buna sebep olarak ise yüksek çözünürlüklü videoların henüz yeterli yaygınlığa ulaşmadığı ve formatı piyasaya sürmek için yeterli filmin olmadığı şeklinde. Warner Bross Total HD özellikli diskleri satışa sunmadan önce en az 20 filmde bu medyanın kullanılmasını istiyor. Şu anda ise sadece " Batman Begins, the Harry Potter movies, and Superman Returns 2: Yup, Still Here" filmleri Total HD için hazır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim