Anlık Bildirim

Celeron 2GHz, Pentium 4 2GHz ve Athlon XP 2000+ karşı karşıya

OCAddiction.com ilginç bir karşılaştırma yaparak Celeron 2GHz, Pentium 4 2GHz ve Athlon XP 2000+ işlemcileri karşı karşıya getirmiş. Her ne kadar Celeron ismi diğer iki işlemci arasında soru işaretlerine yol açsa da 0.13 mikron Northwood çekirdeği ve yüksek OC kapasitesi ile uygun fiyatlı bir Intel  sistem toplayacaklara önemli bir seçenek oluşturuyor.

Testte kullanılan işlemciler ve özellikleri şöyle:

- Intel Celeron 2.0C1 128kb L2 cache
- Intel Pentium 4 2.0A: 512kb L2 cache
- AMD Athlon XP2000+: 256kb L2 cache



Test sonuçları oldukça ilginç gözüküyor. Her ne kadar Celeron önbellek bakımından oldukça cimri olsa da giriş seviyesi bir sistemde P4'e ve Athlon'a fazla uzak olmayan sonuçlar elde etmiş. Özellikle 2.86GHz'e OC'landığında P4'ü ve Athlon XP'yi yakalamış hatta geçmiş. Gerçi bunda testte kullanılan P4'ün A1 stepping'e Celeron'un ise daha modern C1 stepping'e sahip olmasının da payı var. Tabii bunlar PC Mark 2002'de. İş oyunlara yani 3D Mark'a gelince doğal olarak daha gerçekci hale geliyor. Ama burada da 2.86GHz'e çıkıldığında işlemci rekabet edebilir hale geliyor.

Test sırasında Swiftech MCX4000 ile Y.S. Tech TMD fan kombinasyonunda 20 x 153@1.75V ile stabil olarak 3.06 GHz'e çıkılabilmiş. Ama unutmayın bu tarz çekirdek voltajını arttırdığınız OC işlemleri işlemcinize fiziksel zarar gelmesi riskini doğuruyor. Özellikle son günlerde Northwood P4'lerini bu şekilde kaybeden kullanıcılar ortaya çıkmaya başladı !

Sonuçta fiyat/performans olarak baktığınızda kazanan belli: Athlon XP 2000+. Ama eğer kararınız Intel'se ve oyun konusunda çok ısrarcı değilseniz Celeron 2GHz Pentium 4 2GHz'in yarı fiyatı maliyetiyle oldukça uygun bir seçim olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim