Anlık Bildirim

Cep telefonları ve PDA'lar için Gamepad ; Chainpus BGB100 bluetooth wireless gamepad

PDA ve akıllı cep telefonları gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından alınmaktalar ve kullanım alanları genişlemekte. Günümüzde gelişen taşınabilir teknolojiler sayesinde artık PDA ve akıllı telefonlarımızda resim çekme, video kaydı yapma / izleme, müzik dosyaları çalma, hatta gelişmiş üç (3) boyutlu oyunları oynama standart özellikler halini aldılar.

Multimedya fonksiyonlarını kontrol etmek telefon ve PDA larda çok kolaydır. Hareketli görüntü kaydı yaparken yada resim çekerken cihazı sabit tutup tek tuşla işi tamamlayabiliriz yada film izlerken aleti sabit tutmak yeterlidir. Fakat iş oyun oynamaya gelince bir çok gelişmiş telefon ve PDA kullanıcıya zor anlar yaşatmakta. Tasarımları gündelik kullanımı rahatlatmak amacı ile yapılmış bu cihazlar oyun oynamak için gerekli yön tuşu dizilimine ve rahat erişilebilir fonksiyon tuşlarına sahip olmuyorlar.

PDA ve cep telefonlarının bazı firmalar tarafından piyasaya sunulmuş olan oyun oynayanlar için dizayn edilmiş özel versiyonları var fakat bu cihazlar asıl amacından daha çok taşınabilir oyun konsolu kıvamına geliyorlar ve kullanıcıların bir çoğu bu tip cihazları taşımaya değer bulmamaktalar çünkü genelde oyun oynamak için oldukça rahat olsalarda görünüş, diğer fonksiyonların kullanımı konusunda zayıf kalıyorlar. Peki biz şık görünüşlü güzel taşınabilir cihazımızla nasıl rahat oyun oynayacağız?

Tayvan bazlı bir firma olan, kablosuz klavye ve benzeri aksesuarlar üreten Chainpus, kullanıcıların oyun oynamalarını kolaylaştıracak oldukça kullanışlı ve evrensel bir gamepad'i geçtiğimiz günlerde satışa sundu. Akıllı telefonlar ve PDA lara bluetooth teknolojisini kullanarak kablosuz bağlanan gamepad özel yapısı sayesinde bir çok cihazla ergonomiyi bozmadan çalışabilmekte.

BGP100'e akılcı tasarımı sayesinde PDA ve telefonlar çok rahat bir şekilde konumlandırılabiliyorlar. Üzerinde yön tuşları, 6 adet fonksiyon tuşu, açıp kapama tuşu, ve aradaki cihaz iyice sıkıştırıldıktan sonra kolları sabitleme tuşu bulunan PGB100, Symbian, Symbian UIQ, Microsoft Smart Phone 2003 ve Windows CE 2003 işletim sistemini taşıyan bluetooth destekli cihazların bir çoğu ile sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Ürünün çalışabilmesi için beraberinde gelen sürücülerin ilgili cihaza yüklenmesi gerekiyor.

Telefona veya PDA'ya yüklenene sürücüler sayesinde kullanıcı fonksiyon tuşlarını istediği gibi özelleştirebiliyor. Cihazı kullanmadan evvel telefon veya PDA üzerinden ilgili menüye girilerek cihazın aktif duruma getirilmesi gerekiyor.

Cep telefonları ve PDA'lar için Gamepad ; Chainpus BGB100 bluetooth wireless gamepad

145 x 127.3 x 30.5 mm boyutlarındaki BGP100 her zaman cebinizde taşımaya uygun olmasada uzun yolculuklarda çantanızda bulunacaklar listenizde olacaktır, cihaz enerjisini bir (1) adet AAA pille sağlıyor ve 29 saat bekleme, 3.5 saat aktif kullanım süresine sahip. Cep telefonları ve PDA lara bluetooth klavyeden sonra alınabilecek güzel aksesuarlardan biri olan BGP100, devamlı yanınızda taşıdığınız bu güçlü ufaklıkları bir anda taşınabilir oyun konsoluna dönüştürebilecek kabiliyette. Her ne kadar dağıtımına bu ay başında başlanmış olsada henüz satışının yapıldığı online satış sitesi bulunmadığından kesin fiyatı hakkında yorum yapmak zor fakat 100$ civarı bir fiyatla mağazalarda yer alacağını tahmin ediyorum.

BGP100'ün uyumlu olduğu cihazların listesine http://www.chainpus.com/support/BGP100_Compatibility_List.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim