Anlık Bildirim

Çift çekirdekli Atom işlemcisi nettoplarda görünmeye başladı

Çift çekirdekli Atom işlemcisi nettoplarda görünmeye başladı

Intel'in resmi lansmanı geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen ve kısa süre içerisinde yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Atom işlemci ailesine kısa bir süre önce yapılan güncellemeyle birlikte çift çekirdekli Atom 330 modeli de ilave edilmişti. Özellikle nettop modellerinde yani masaüstü için hazırlanan maliyet odakl giriş seviyesi sistemlerde kullanılması beklenen çift çekirdekli Atom için adım atan bir üretici de İngiltere merkezli Atomic oldu ve firma çift çekirdekli Atom işlemcisini esas alan yeni nettop modelini duyurdu.

İsmi i-style olarak belirlenen ve bu açıdan Apple'ı akıllara getiren yeni nettop üzerinde 1.6GHz'de görev yapan çift çekirdekli Atom 330 işlemcisi bulunuyor. 2GB'a kadar bellek ve 1TB'a kadar depolama kapasitesi sunan yeni bilgisayarın tercihe göre Linux tabanlı Fedora 9 veya Windows Vista Home Premium işletim sistemleriyle alınabileceği belirtiliyor. Üretici firma Atomic'in açıklamalarına göre sistem özellikle 720p videoların oynatılabilmesi için gerekli olan gücü kullanıcılarına sunabiliyor.

Sistemin yanında optik sürücü, WiFi desteği ve USB arabirimini kullanan tv alıcısı da opsiyonel olarak bütçesi elveren kullanıcıların beğenisine sunulmakta. Çift çekirdekli Atom 330 işlemcisinden güç alan ve tasarımıyla da dikkat çelen iStyle EPC isimli yeni nettop modelinin İngiletere'de 500 pound civarı etiket fiyatıyla kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim