Anlık Bildirim

Clockgen ile Intel Pentium 4 ve Athlon 64'lere Windows'tan overclock

Bir çok kişi bilgisayarını overclock ediyor fakat overclock'un getirdiği en büyük yan etki (çok kaliteli bir soğutma sistemleri hariç) mecburen fan hızının artması ve ses miktarının artması. Bu durumda windows üzerinde nette dolaşırken farklı oyundayken farklı sıkıştırma yaparken farklı kısaca şurda burda farklı hızlarda kalmak zorunda kalabiliyoruz.

Bazı markalar mesela Abit, Msi bazı ürünlerde Windows'u kapatıp bios'a girip ayarları yapıp tekrar çıkmadan özel çipleri ve yazılımları sayesinde anında değişiklik hizmetini verebiliyorlar. Ama çoğu marka bu tür özelliklerde yoksun. Amd Athlon XP serisi için ise nForce 2 kullananlar Nvidia System Utility ile benzer windows değişiklikleri yapabiliyorlar.

Clockgen ile Intel Pentium 4 ve Athlon 64'lere Windows'tan overclock

Bu programın diğer güzel bir artısı mesela gece internette download'a bırakan bir alışkanlığa sahipseniz. İşlemci hızınızı en düşük seviyeye alıp Speedfan destekli bir anakartınızda varsa fanınızı durdurabilir ve belli bir sıcaklığa ulaştığında belli bir hızda çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Clockgen ile Intel Pentium 4 ve Athlon 64'lere Windows'tan overclock

Mesela ben en son olarak geceleri 2000 Ghz'de çalışan işlemciyi 500 Mhz'e alıp 55 C'da fanın 1000 rpm ile çalışmasını sağlayıp 55 C'ın altına düşüncede durmasını sağlayıp %90 oranında çalışmayan fan ile sistemi ölüm sessizliğine alabilmekteyim. Zira düşük işlemci hızı demek düşük ısı demektir. Programların kullanımı ve yardımlar için aşağıdaki yorum linkine tıklayarak forumdakiler ve benim yardımlarımı alabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim