Anlık Bildirim

Computex 2009: Sparkle ION tabanlı HTPC sistemini gösterdi

Calibre serisi yüksek performanslı ekran kartlarıyla tanınan Sparkle, Computex 2009 fuarında Nvidia ION tabanlı çoklu ortam bilgisayarını katılımcıların beğenisine sundu. Firmanın Calibre Cuti n30 olarak isimlendirdiği yeni sistem genel görünümü itibariyle daha çok stereo müzik sistemlerini andırıyor gibi dursa da Sparkle standart ION sistemi iki ek komponent ile destekleyerek rakipleri tarafından hazırlanan benzer sistemlere kıyasla fark yaratmayı hedeflemiş.

İlk resimde en üstte, ikinci resimde ise ortada yer alan Nvidia ION tabanlı kompakt sisteme ek olarak biri 3.5-inç sabit disk kullanımına olanak tanıyan diğer ise VFD ekran ile donatılan iki ek komponent de ana sisteme USB ara birimi üzerinden bağlanarak komplike bir HTPC sistem hazırlanması hedeflenmiş. Genel görünümü itibariyle yukarıda da belirttiğimiz gibi daha çok bir dönemin stereo ses sistemlerini anımsatan Calibre Cuti n30'un genel özellikleri ise benzer modellerle aynı çizgide yer alıyor.

Intel'in çift çekirdekli Atom 330 işlemcisinden güç alan ve Nvidia'nın GeForce 9400M yonga setini kullanan sistem, yine Nvidia'nın DirectX 10 destekli entegre grafik işlem birimi ile yüksek tanımlı videolar için GPU tabanlı donanımsal hızlandırma da yapabiliyor zira bilindiği üzere entegre grafik işlemci, Nvidia'nın PureVideo HD teknolojisine de destek veriyor. 500GB'a kadar 2.5-inç sabit disk desteği sunan sistemde aynı zamanda 802.11bgn WiFi ve Gigabit LAN gibi özellikler de yer alıyor.

8 kanal ses desteği sunan, ayrıca üzerinde mini PCIe x1 slotu bulunan Calibre Cuti n30, 4x USB 2.0 konnektörüyle geliyor. Görüntü aktarımı için HDMI ve DVI konnektörlerine sahip olan sistemin fiyatı ve kullanıma sunulacağı tarih ise henüz açıklanmış değil.

Computex 2009: Sparkle ION tabanlı HTPC sistemini gösterdi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim