Anlık Bildirim

CoolerMaster Jet 7 HSF İncelemesi

CoolerMaster Aero ile ilgili yaptığımız haberleri hatırlayanlarınız varsa yeni Jet serisinin onun devamı olduğunu söyleyebiliriz.

Farklı tasarımı ve pahalı fiyatı ile önceki modellerini kişisel olarak beğenmeme rağmen bazı siteler tarafından sevilmişti. İşin aslı değişik tasarımlarını ve yaratıcılıklarını ben de beğenmiştim ama fiyat/performans oranları bazı rakiplerinden kötü olduğu için daha gelişmesi gerektiğini düşünmüştüm.

CoolerMaster'da benim gibi düşünmüş olmalı ki : ) Aero'ları Jet adı altında ciddi biçimde elden geçirmiş.

Yeni CoolerMaster Jet 7 HSF oldukça heybetli ve cezbedici görünüyor. CoolerMaster burada ustalığını konuşturmuş, işçilik kalitesi oldukça iyi. Şimdi gelelim özelliklerine:

CoolerMaster Jet 7 HSF İncelemesi

Özellikleri dikkatlice incelersek soğutucunun (heatsink) "Bakır tabanlı Alüminyum Dolgu" olduğunu göreceksiniz. Yani saf bakır değil. 80 mm fan "Dual Ball Bearing" bu da sessiz ve uzun ömürlü demek. 1900 ile 3500 rpm olan fanın maksimum gürültü değeri 41dbA: Bu pek de sessiz sayılmaz, Üst düzey ekran kartları ile neredeyse aynı. Ama minimumdaki 21dB oldukça iyi bir rakam. kullağınızı dayasanız ancak duyabileceğiniz bir ses seviyesi. Bunlar haricinde özellikle AMD cephesinin hedef alındığı bir soğutma sistemi CoolerMaster Jet 7 HSF.

490 gr. ağırlıklı soğutucuya (heatsink) eşlik eden fanın haşmetli görünümünün aksine üflediği hava miktarı 12-22.1 CFM ama bazıları tarafından taşlanmadan : ) hemen belirteyim değerler fazla yüksek olmamasına rağmen bu fanın yan duran farklı tasarımı sayesinde soğutucu üzerinde hiç kör nokta bırakmadan yüksek bir verim (!) vermesi en önemli özelliği. Jet 7'nin üzerinden ilginin eksik olmaması için bir potans ile hızı kontrol edilebilen fanın arka kısmında yer alan ortadaki boşluğa bir de kırmızı LED yerleştirilmiş. Hiç şüphesiz bu oldukça yakışmış : )

Bu kadar şekilcilik yeter deyip performansa geçelim:

Not: Test için OC yapılmamış Athlon Xp 2500+ kullanılmış, daha detaylı bilgi için orjinal incelemeye bir göz atın.

Rakamlar açıkça ortada, rakip Thermaltake Silent Boost'un karşısında Jet 7 oldukça yüksek !!! skorlara imza atmış.

45$'lık yurt dışı fiyatıyla CoolerMaster Jet 7 HSF akrilik kasası ve ısıyla problemleri olmayan kişiler için uygun olsa da maalesef bana göre uygun bir soğutma alternatifi değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim