Anlık Bildirim

Corsair TWINX1024-4000 ProSeries İncelemeleri ve DDR500'de diğer markalar

Dünyanın en iyi ramı hangisi gibi bir soru olsa çoğu kişi herhalde Corsair markasını gösterir. Son zamanlarda müthiş zamanlamalara sahip DDR-500 ile atağa geçen Twinmoss'un Twister'ı dışında sektörde pek ibr rakibi yok. Zira son bir kaç nesildir hep en hızlı default değerler veren Corsair. Şimdi ise anlaşılan özel bazı teknolojiler geliştirmiş ve bunu gizlemek niyetinde olduğundan veya belli etmek istemediğinden özel bir soğutucu yüzey ve led sistemi geliştirmiş. Şimdiki soğutucusu özel tasarım Alüminyum ve led'lerde ram aktivitesini göstermek için birebir.

Toplam 9 çift Led (Toplam 18) ile ram aktivasyonuna göre ışıklar yukarı doğru yanıp sönmekte. Bir manada equalizer gibi ram aktivisini gösteriyor. Kasa aydınlatmalarında siyah ramler ve ledli bu sistem görünebilecek kesinlikle en güzel ramler. Performans bakımında bakılırsa eğer düz Pro olmayan versiyona göre büyük yenilikler ve gelişmeler var. Rakiplerine göre ise iyi fakat çok büyük bir fark söz konusu değil. Anandtech'e göre Hynix DDR-500 modüllerinin yeni versiyonunu kullanan Corsair TWINX1024-4000 ProSeries ve Mushkin PC4000 High Performance: DDR500 PLUS serisi birbirine yakın performans vermekte ve rakiplerine büyük farklar atmakta. Yakında bu Hynix'in yeni versiyonunun diğer firmalar tarafından da yeni ürünlerde sürülmesi bekleniliyor. Bu Hynix'in yeni modülünün özelliği DDR500'de 3-4-4-8'de ve DDR433'de Cas 2-3-3-5'de çalışabilmesi.

Sonuçta DDR-400'ün 512 Mb'ının yaklaşık olarak 90$'a bulunduğu bu zamanlarda DDR500'ün 256 Mb'ı için en az 100$ vermek çok akıllıca gözükmüyor zira aradaki gerçek dünya performans fark (Max %25) az gibi gözüksede parasal bakımdan büyük farklar mevcut. Anlaşılan Pentium 4 kullanıcıları için özel olan ve bazı testlerde 1:1 ayarında yani senkronize ayarda 285 Mhz FSB'ye kadar çıkan ramler hala büyük bir maliyete neden oluyor. Tabii eğer cebinizde paranız varsa ve 1:1'de 285 Mhz FSB civarında kullanmak istiyorsanız Corsair 4000Pro'ya, Abit IC7-MAX 3!'e ve Intel Pentium 4 2.4 C işlemcisine sahip olmanız gerekmekte. Soğutmayı ve şansı daha kale almadan. Eğer şahsen Avrupa birliği sınırları içinde olsaydık en iyi fiyat performansa sahip ramin kısaca Crucial olduğunu size söyleyebilirdim anca firmanın sadece kendi satışları olduğundan ve bayilik vermediğinden yakın zaman içersinde ülkemizde göreceğimizi sanmam. Corsair markasını ise Türkiye'de bu adresten bulabilirsiniz.

Bu kategoride bahsetmemiz gereken bir diğer marka ise Twinmoss'un Twister'ları Türkiye'de bulunabilen bu marka ucuzluğu ve Twister'den sonra yüksek performansı ile anılır oldu. Mesela Twister DDR-433 Cas 2 modelini DDR500 hızında çalıştırabiliyorsunuz ve bunun 256 Mb'ı 75$ gibi bir rakama mal oluyor. Bu ürünleride bu overclock dükkanından alabilirsiniz.

Birde size alabileceğiniz gerçek dünya değerlerinden bahsetmek istiyorum. Normal DDR400 ile 5 Gb/sn gibi bir trasfer alırken senkronize bir overclocklu DDR535 gibi bir değer size 6,3 Gb/sn hızına ulaştıracaktır. Eğer şanlı iseniz DDR570'e çıkabilirseniz 6,6 Gb/sn sizin için süpriz olmayacaktır. İşte sizin için seçtiğim bazı güzel incelemeler ;

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim