Anlık Bildirim

Corsair XL serisi ile en düşük zamanlamalı DDR-400'ü çıkardı

Daha düşük zamanlamalara sahip ram'lerin daha yüksek mhz'li olanlara göre daha iyi sonuçlar verdiği uzun süre önce ispatlanmıştı, bizde bu haberimizde değinmiştik. Şimdiye kadar sadece overclock değerleri ile ulaşılan 2-2-2-5 zamanlamalarına artık resmi olarak ulaşmak mümkün.

Corsair özellikle XL (eXtra Low) markası ile bayağı sükse yapacak gibi zira bu ürünün tabanını oluşturan özel Samsung TCCD revizyon "F" IC çiplerini uzunca bir süreliğine kapatmış ve tek alım hakkını satın almış. Ram'ler aslında 4 ns'lik yani 250 Mhz ki oda 3-4-4 zamanlamalarında fakat Corsair özel dizayn ve voltaj sayesinde birde underclock ederek bu müthiş değerlerde satışa sundu.

Düşük zamanlamanın neden bu kadar çok önemli olmasının altında yatan neden ram'in daha çabuk cevap veriyor buda boşu boşuna geçen zamanı azaltıp işlemcinin bekleme süresini azalttığı için her ram'den bilgi alışverişinde işleri hızlandırıyor.

Corsair'in XL ile tanıttığı başka müthiş özellik ise "Plug-n-Frag". Bu özellik aslında her ram'de bulunan SPD zamanlamalarının tek tek en üst seviyede ayarlanmasından başka bişi değil. Buda ramınızı özellikle girip Slow'a ayarlasanız bile yinede 2-2-2-5'de çalışacak anlamına geliyor. Sonuçta hangi anakartı, hangi çipseti veya ayarları kullanırsanız kullanın hiç bir ayar yapmadan ram'ı takmanız 2-2-2-5 değerleri için yeterli oluyor.

Son bahsedeceğim şey ise kasa modifikasyoncılarının sevdiği bir özellik.3200 XL serisinin şimdilik birde Pro modelleri var ki bu aslında Pro olmayan modellerden çok da pahalı değil. Özgün özellik ram'lerin üst tarafına 9 kademeli toplam 18 ledin olması. Bu ledler o anki aktiviteye göre yanıp sönmekte ve bir manada görsel ekolayzera benzetilebilir.

Ram overclock edildiğinde ise DDR500'e rahatça ulaşabilmekte hatta DDR-500'de (PC-4000) iken 2,5-3-3-6 gibi diğer ramlerin ulaşamadığı değerlere ulaşabiliyor. Sonuçta bu ram belki pahalı ama aslında pahalı işlemciler ile kullanılmak üzere tasarlanmış çünkü size normal bir ram'a göre %10 başka hızlı marka ram'lere göre ise %5 civarında gerçek dünya testi katkısı için tasarlanmış.

Ülkemizdeki Corsair distribütörü DijitalCenter'dan tahminen yakın gelecekte temin edebilirsiniz ama yurt dışı fiyatı şu sıralar 1 Gb'lık (2x512) paketini 350-365$'dan satın alabiliyorsunuz belki biraz pahalı ama $300+ üstü işlemciler alanlar için ideal.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim