Anlık Bildirim

Covid-19 biyosensörü geliştirildi

RMIT Üniversitesi ve Soterius biyomedikal şirketi ortak bir şekilde çalışarak insanlarda koronavirüs tespit edebilen bir biyosensör geliştirdi. Sensörün satışının 2022'de başlaması planlanıyor.

Covid-19 biyosensörü geliştirildi Tam Boyutta Gör

RMIT Üniversitesi ve biyomedikal start-up şirketi olan Soterius işbirliğiyle küçük miktarda SARS-CoV-2 virüsünü ve varyantlarını tespit edebilen biyosensör geliştiriliyor. Bu sensör bir kişi çalışma ortamına girmesi gerektiğinde veya tıbbi bir Covid-19 testi yapması ve kendini tecrit etmesi gerektiğinde güvenilir bir şekilde bir dakika içinde sonuç verebilir. 

Başarılı bir şekilde prototipi üretilen Soterius Scout Sensörü, 2022'nin başlarında ticari olarak piyasaya sürülebilmesi için daha da geliştiriliyor. Bu sensörler ilk olarak Avustralya'da üretilecek ve başlangıçta hastaneler ve daha sonra da yaşlı bakım yerler, karantina oteller, havaalanları ve okullar da dahil olmak üzere diğer yoğun yerlere de teslim edilecek. 

Soterius'un kurucu ortağı Dr. Alasdair Wood, biyosensörlerinin kişisel bir karta sığabilecek kadar küçük ve kullanımının da kolay olduğunu söyledi. Kullanımı için insanlara verilecek olan kartların yalnızca kontrol noktalarında sensörden geçirilmesi yeterli. Öte yandan Wood, Soterius Scout Sensörü'nün virüsle mücadele için hayati bir önem taşıyacağını ve hatta ilerideki virüslerle savaş için de gerekli olacağını söylüyor. 

RMIT Burnet Enstitüsü ile birlikte yürütülen araştırmalarda sensörün, SARS-CoV-2 spike proteinini etkileyici doğrulukla tespit edebildiği aktarılıyor. Öte yandan daha etkileyici olan ise hastalık asemptomatik olsa bile sensör bunu anlayabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim