Anlık Bildirim

Covid-19 geçirenler için aşı tek doza mı düşüyor?

Dün Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz yaptığı açıklamada Covid-19 geçirenlere tek doz mRNA aşısının yeteceğini söylemişti. Bugün ise bu tez doz aşılama durumu resmiyet kazanmış olabilir.

Covid-19 geçirenler için aşı tek doza düşüyor Tam Boyutta Gör

Hatırlarsak geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplanmıştı ve 50 yaş üstü vatandaşların ve sağlık çalışanlarının üzerinden 3 ay geçmesi kaydıyla üçüncü doz aşı yaptırabilecekleri açıklanmıştı. Öte yandan açıklamada Covid-19 geçiren insanların da aşılarını 6 yerine 3 ay sonra yaptırabilecekleri de açıklanmıştı. 

Ancak dün Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz yaptığı açıklamada daha önce Covid-19 geçiren insanlara tek doz mRNA aşısının yeteceğini söyledi. Ama bu sadece şu an ülkemizde de uygulanan BioNTech/Pfizer aşısını kapsıyor. Yavuz, Sinovac aşısı olanların koronavirüs geçirse bile iki doz aşı yaptırması gerektiğini söylemişti. 

Covid-19 geçirenler için aşı tek doza düşüyor Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte bugün ise, resmi olmamakla birlikte, Covid-19 geçirenlere tek doz aşı yapılacağı konuşuluyor. Ayrıntılar ilerleyen saatlerde gelecek. 

Kaynakça https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberi-virusu-atlatanlara-tek-doz-asi,t0EB_OwdYkCRSqi7UOtdgA https://www.haberturk.com/covid-gecirene-tek-doz-mrna-yeter-3120944 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim