Anlık Bildirim

5 maddede 3. doz aşı hakkında bilinenler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklama sağlık çalışanlarının ve 50 yaş üstü vatandaşların üçüncü doz aşılarını yaptırabileceklerini söyledi. İşte detaylar.

3. doz aşı hakkında neler biliniyor Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün 50 yaş üstü kişilerin ve sağlık çalışanlarının 3. doz aşı yaptırabileceklerini açıkladı. "Hatırlatma aşısı" olarak yaptırılacak olan bu aşıların yaptırılabilmesi için 2. doz aşıların üzerinden en az 3 ay geçmiş olması gerekiyor. Öte yandan bu aşıları yaptırıp yaptırmamak kişilerin tercihine bırakılacak. Peki neden 3. doz aşıya gereksinim duyuluyor? İşte 5 maddede 3. doz aşılara dair bilinenler:

1. Üçüncü doz olarak yapılan aşılar en son aşının üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra antikor oranını tekrar eski seviyesine getirmek için yapılıyor. Bu doz aşılamaya hatırlatma, pekiştirme veya "rapel" doz deniliyor. 

3. doz aşı hakkında neler biliniyor Tam Boyutta Gör

2. Bu üçüncü doz aşılama sürecinde ilk önce daha önce aşı olan sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşlar aşı olabilecek. Bu çerçevede huzur evlerinde kalan vatandaşlara da aşı uygulanacak. Öte yandan Sağlık Bakanlığı ilerleyen zamanlarda bu üçüncü doz aşıları daha aşağı yaş gruplarına uygulamayı da düşünüyor. 

3. doz aşı hakkında neler biliniyor Tam Boyutta Gör

3. Üçüncü doz aşının hangi aşılarla yapılacağına dair bir kısıtlama getirilmedi. Yani hangi kişiler hangi aşıyla isterse o aşıyla aşı yaptırabilecekler. 

3. doz aşı hakkında neler biliniyor Tam Boyutta Gör

4. Kişiler eskisi gibi e-Nabız'dan veya 2023'e kısa mesaj göndererek aşı durumunu öğrenebilecek ve yine önceki gibi MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden veya ALO 182'den randevu alabilecekler. 

5. Bilim Kurulu'nun dün yaptığı görüşmeye göre daha önce Covid-19 geçirenler de hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra üçüncü doz aşılarını olabilecekler. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9766 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, 3. doz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim