Anlık Bildirim

Creative Kablosuz Optik Fare İncelemesi

Pek çok üründe imzası bulunan Creative, görece daha az bilinmesine rağmen fare gibi çevre birimleri de üretiyor.

Digit-Life'da Creative'in bu az bilinen ürünlerinden olan üst model kablosuz fareyi incelemişler. Fare kablosundan kurtulması için radyo dalgalarını kullanan bir haberleşme yöntemi kullanıyor. Bu sayede kızıl ötesi benzerlerinde olduğu gibi alıcı ve vericinin birbirini görme sorunu yok.

Alıcı kısmı bilgisayara USB'den bağlanıyor ve gerekli enerjiyi de buradan aldığı için pile ihtiyaç duymuyor ve oldukça kompakt. Fare ise 2 adet AA kalem pille çalışıyor ve Energizer marka iki adet pil pakete dahil edilmiş. Yukarıdaki resimdekiler haricinde paketten diğer çıkanlar kullanma kılavuzu ve garanti kartı.

Dikkatinizi çekmiş olabilir; paketten hiç bir sürücü çıkmıyor. Kablosuz fare alıcısı yoluyla USB'den bağlandığı için zaten hiç bir sürücü kullanmaya da gerek yok: Tak ve Çalıştır : )

Creative Kablosuz Optik Fare İncelemesi

Creative fareyi mümkün olduğunca ufak boyutlarda tutabilmek için pilleri hemen avucunuza destek veren kısma yerleştirmişler, bu sayede hem farenin içinde optik kontrol mekanizması rahatlıkla yerleştirilebilmiş hem de boyutun büyümesi engellenmiş.

İş elektrik tüketimine gelince fare 50 mA'de3 V tüketiyor ve 2.4 V (60-63mA) sağlayan şarj edilebilir pillerle de rahatlıkla çalışabiliyor. Ağırlığı düşürmek için 650mAh'lik AAA pilllerle kullanıldığında kesintisiz olarak yaklaşık 20 saat gidebiliyor. Fareyi sürekli kullanmayacağınız ve uyku konumuna gireceği varsayılırsa bu oldukça uzun bir zaman. Bunu daha büyük kapasiteli şarjlı pillerle veya Duracell Ultra gibi kaliteli bir pille daha da uzatmanız mümkün. Zaten farenin enerji kullanımını minimumda tutabilmek için artık görmeye alıştığımız LED'lere de yer verilmemiş.

Kablosuz ekipmanların en önemli eksisi olan menzil olayına gelince farenin 1.5m. çap içinde çalışacağı belirtilmiş. Ama test sırasında 1.7 m. mesafede sorunsuz ve stabil biçimde rahatlıkla çalıştığı görülmüş. Sınır olan 1.95m. gelindiğinde ise stabilite sorunları ortaya çıkmış.

Eğer 3 düğmeli optik bir kablosuz fare arıyorsanız, diğer rakiplerine göre daha kompakt boyutları ve stabil çalışması ve gümüş rengiyle, Creative sizin için bir seçenek olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim