Anlık Bildirim

DDR2 fiyat avantajı yakaladı, PlayStation 3 zarar ile başlayacak

DDR2 fiyatları ilk defa DDR'ın altına düştü Intel'e yaradı

Geçen yılın yaz aylarında ilk defa duyrulan ve fiyatı genelde normal DDR teknolojisine göre hep iki kat fazla kalan DDR2 nihayet fiyat bazında DDR'ın altına inmeyi başardı. Bu karşılaştırma DDR2-533 ile DDR-400 arasında yapıldı zira iki hızın anca birbiri ile aynı performansı verdiği kabul ediliyor. Bu fiyat gelişmesi Intel'in tam da 945P ve 955 çipsetlerini çıkarmaya hazırlandığı bugünlerde Intel için harika bir gelişme.

Diğer yandan Intel 945P çipseti DDR2-667 hızınıda desteklediğinden ve genelde kullanıcılar o hızda sistemler kurmaya çalışacaklarından aslında gerçek karşılaştırmanın DDR2-667 ile DDR-400 arasında olması gerektiği. Durum burda DDR lehine oldukça avantajlı zira en ucuz modeller arasında, 256 Mb kapasitede fiyat farkı neredeyse iki katı bulmakta.

Sony PlayStation 3'de ilk yıl 1.2 Milyar $ zarar edecek

Konsol piyasasının gerçeği olan konsoldan zarar et, oyundan kazan sistemi yüzünden Sony ilk yıl oldukça büyük bir zarar edecek. Sony PS3'ün maliyetinin 494$ ama satış fiyatının sadece 399$ olacak. Sony aslında bu duruma alışık zira PS2'yi çıkardığında da ilk yıl 484 Milyon $ zarar etmiş ama sonraki yıl oyun satışları sayesinde 784 Milyon $ kara geçmişti.

Şimdiki tehlike ise X-box 360 'ın 299$ satılacak olması. Eğer Sony sırf bu yüzden fazladan fiyat kırmaya başlarsa ikinci yıl ekstra 730 Milyon $, üçüncü yıl ise 457 Milyon $ zarar ile karşılaşabilir. Sony ilk defa rakibi X-Box'dan 6 ay sonra pazara ürün sunacağı ve rakibinin 100$ üstünde kalacağı için bir tehdit ile karşılaşabilir. PS3 normalde 2006 baharında, X-Box 360 ise 2005 son baharında çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim