Anlık Bildirim

Dev sabit diskler testte: THG, Maxtor ve Western Digital'den 250 GB'lık sabit diskleri incelemiş

Yüksek kapasiteleri ile daha çok büyük boyutlu dosyaları saklamak için kullanılan bu tarz diskler, son bir kaç sene içerisinde performans bakımından epeyce yol kat ettiler.

SCSI sürücülere göre çok daha alınabilir olmaları ve yükselen performanslarıyla özellikle giriş seviyesi sunucularda saklama çözümleri için uygun olan büyük kapasiteli diskler, son zamanlarda üst düzey ev kullanıcıları için de tercihlerden biri haline geldi.

THG'de bu segmentteki iki önemli oyuncuyu test laboratuarlarına sokmuş: 250GB, 7200rpm ve 8MB önbellekli Maxtor MaXLine Plus II  7Y250P0 ve yine aynı özelliklere sahip Western Digital WD2500JB.

Genel özellikleri hemen hemen aynı olan iki diski birbirinden ayıran yegane özellik Maxtor U-ATA 150 desteği gibi gözüküyor. Ama Western Digital'de farkını paketine yansıtmış gibi: kurulum kılavuzları, denetçi kartı ve disk yönetim yazılımıyla aksesuarları gibi sabit disklerle gelmesine pek alışık olmadığımız bir içeriğe sahip. Tabii bunun bir diğer amacı da ekte verilen Promise kartını kendi BIOS'u ile 48-bit adresleme problemini çözmek.


İş sonuçlara geldiğinde Maxtor'un  60 MB/sn'lik okuma oranı ile önde olduğunu görüyoruz. Ayrıca I/O işlemlerinde ve Highend Disk Winmark'da da Maxtor liderliği kaptırmamış.

Western Digital ise buna daha iyi yazma performansı ve Business Disk WinMark'la cevap vermiş.

Bunlar haricinde iki disk birbirlerinden çok da farklı sonuçlara imza atmamış.

Her ikisinin de 3 yıllık garantiye ve toplam da ortalama çok da farklı olmadıklarını hesaba katarsak, burada tercihi marka bağlılığı ile fiyatın belirleyeceğini söylemek doğru olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim