Anlık Bildirim

FATİH projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin yerini dizüstü bilgisayarlar alıyor!

Fatih projesi kapsamında okullarda dağıtılan tabletlerin yerini, hem tablet hem dizüstü bilgisayar olabilen 2’si 1 arada bilgisayarlar alacak. Yeni sistem 2018-2019 eğitim döneminde uygulanacak.
Eğitim sistemini iyileştirmeye yönelik yatırımlardan birisi olan FATİH projesi kapsamında, bugüne kadar 432 bin 288 adet akıllı tahta okullara gönderilirken, öğrencilere de 1 milyon 438 bin tablet dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağı ‘FATİH’ projesinde değişikliğe gitme kararı aldı. Artık tablet bilgisayarlar yerine, hem tablet hem dizüstü bilgisayar olabilen 2’si 1 arada bilgisayarlardan dağıtılacak. Bakanlık, ilk olarak 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 2 milyon 700 bin bilgisayarı 5’inci ve 9’uncu sınıf öğrencilerine dağıtacak.

İhale için Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell Devrede!

2011 yılında FATİH (Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı) projesi için görevlendirilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ihale görevini üstlenirken, Milli Eğitim Bakanlığı da tabletlerin dağıtımını üstlenmişti ancak projenin hızlandırılabilmesi adına, 2015 yılında FATİH projesinin ihale kısmı da Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Bu sayede bakanlığa hem ihaleyi yapma hem de dağıtım yetkisi verilmiş oldu ve işlemler daha kısa süre içerisinde sonuçlanır oldu.
Bu yıl içerisinde ihaleyi yapmayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük üç GSM operatörleriyle (Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone) anlaşma yapacak. Bakanlık ihalenin şartnamesinde 6 bölgeye göre belirlediği Türkiye’yi avantajlı ve dezavantajlı bölgeler olmak üzere ikiye ayıracak. Buna göre; İstanbul’un dağıtım ve altyapı ihalesini üstelenen firma otomatik olarak Hakkari de görevlendirilecek. Böylece ihalede herhangi bir firmaya ayrıcalık tanınmamış ve nüfus ile şartlara göre eşit olarak dağıtılmış olacak. 

Yeni Bilgisayarlar Öğrencilerle Birlikte Öğretmenlere de Dağıtılacak

İhale sonrası GSM operatörleri 81 ilde teknoloji ve altyapı yatırımlarına başlayacak. Bakanlık 2018-2019 eğitim öğretim döneminin başında 2 milyon 700 bin bilgisayar dağıtacak. Bilgisayarların 2 milyon 500 bini 5’inci ve 9’uncu sınıf öğrencilerine, geriye kalan 200 binini de öğretmenlere verecek. Dağıtılan bilgisayarlar 4 yıl sonunda öğrencinin olacak. 

Yeni Dizüstü Bilgisayarlarla Beraber Tüm İşlemler Kolaylıkla Gerçekleştirilecek

FATİH projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin yerini alacak olan hem tablet hem dizüstü bilgisayar olabilen 2’si 1 arada bilgisayarlar ile birlikte FATİH projesi daha işlevsel bir hal kazanacak. Proje kapsamında dağıtılacak olan yeni bilgisayarlar sayesinde, tabletlerde yapılması mümkün olmayan işlemler rahatlıkla yapılabilecek. 
Milli Eğitim Bakanlığı, dağıtılacak olan bilgisayarların ağırlığı konusunda da çalışmalarını sürdürüyor zira bakanlık, bilgisayarların öğrencilere ekstra bir külfet sağlamaması adına ihale şartnamesine ağırlık limiti koydu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16637 kez okundu.
49 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tablet, Eğitim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim