Anlık Bildirim

Dünyanın en gelişmiş 70 Mega piksellik panaromik web kamerası: Livecam

Ufak bir İsviçre firmasından gelmesine rağmen ürün mükemmel derecede başarılı. Panaromik görüntüyü yüksek çözünürlükle birleştirdiğinizde o kadar ayrıntılı resimler elde edilebiliyor ki normal resmin 20 katı büyütmeler söz konu olabiliyor. Böylece aşağıda gördüğünüz gibi şehrin yada kameranın manzarasında çok ince detaylar yakalayabiliyorsunuz. Kameranın çekebildiği en yüksek çözünürlük 50,000 x 2700 piksel. Böyle bir resmin boyutu ise jpg olduğunda bile 80 Mb.

Firma aslında uzun zamandır 360°'lik kameralar yapması ile ünlü bir şirket bu kameralarda genelde yayınlarda kullanılan cinsten. Şimdi ise internet üzerinden beraberinde gelen yazılımı ile yayın yapabilecek ve dış şartlarda 24/7 kalmaya müsait bir kamera üretmeleri büyük bir yenilik. Bu tür cihazların en güzel kullanım alanları turistik devlet siteleri, spor klüpleri, büyük şirketler, inşaat şirketleri gibi hoş kullanım alanları olabilir.

Dünyanın en gelişmiş 70 Mega piksellik panaromik web kamerası: Livecam

Web sitesindeki seçenekler 100 kb'lık basit görünümlerden 5 mb'lık ayrıntılı resimlere kadar seçenekler indirilebiliyor. Siteden e-kart atabiliyor geçmiş zamanlara ait resimleri indirebiliyorsunuz. Fiyatı ise anahtarı tak çevir 7500$. Dünyanın ilk sivil dış mekan panoramik kamerasıda böylece çıkmış oldu. Ülkemiz için bu tür bir kameranın Mecidiyeköy yada başka trafik mekanlarında gözetleme cihazı olarak müthiş bir kullanım alanı olduğunu düşünmekteyim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim