Anlık Bildirim

Düz GeForce 6800'in ilk testi...

PCPop adlı Uzakdoğu sitesi ellerine GeForce 6800'ü geçirmeye başarmış.

GeForce 6800, 16'dan 12'ye indirilmiş pipeline'ı ve DDR1 kullanmasıyla GT, Ultra, Ultra Extreme(?) modellerinden ayrılıyor. 299$'lık fiyatıyla bu kart yeni nesil kartların giriş seviyesini oluşturuyor.

GeForce 6800 325 MHz GPU ve 700 MHz bellek hızlarına sahip.

PCPop tarafından test sırasında kullanılan konfigürasyon oldukça iyi seçilmiş. Ortalama bir kullanıcının sahip olduğu sistemi yansıtması ve düz 6800'ün bu platformlardaki performansını tartışmaya gerek bırakmadan ortaya koyabilmesi açısından başarılı.

Pentium4 2.4B GHz,533MHz FSB (Overclock Yok !)
Abit IS7,865PE
Maxtor 40G 7200rpm
Greatwall 300W Güç Kaynağı
512MB DDR400
ForceWare 60.85

Bu sistemle ekran kartının hızları 350/800'e arttırılarak alınan 3DMark 03 puanı 8647. 

Düşük FSB'li ve Hyper Threading desteği olmayan bugün için giriş seviyesi sayabileceğimiz bir işlemciyle alınan puanın oldukça iyi olduğu aşikar. Kart tatminkar bir performans ortaya koyabiliyor.

Ama bu yine de esas sorumuzu ortadan kaldırmıyor: Bu kart (ve 1 ay içinde görmeyi umut ettiğimiz düz X800) her ne kadar nesillerinde giriş seviyesi olsalar da yukarıdaki konfigürsasyona benzer sistemleri olan insanlar niçin 299$'lık bir ekran kartı alsınlar ?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim