Anlık Bildirim

Ecs, Ati Ekran kartları üretecek

Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden olan ECS uzun zamandır ekran kartı piyasasına kendi geliştirdiği Xabre'lar ile girmeye çalışıyordu. Ancak performans yönünden ve gelişim yönünden Xabre'lar hep iki büyük üretici olan Ati ve Nividia'dan geride kaldılar. Birde tabii bu teknolojik avantajsızlığın sonucu olarak diğer tüm büyük üreticiler ECS'nin Xabre'ları yerine Nvidia üretenler Nvidia'da, Ati üretenler Ati'de kaldı. (Dünya'da daha ucuz çip alabilmek için genelde büyük üreticiler sadece bir markaya yöneliyor).

Geçenlerde ECS, Xabre'ı kendi firmasından ayırdı ve kendi başına işler hale getirdi. Gelecekte yeni çok gelişmiş rekabet gücü yüksek ürünler bekleyebiliriz. Ancak şimdi ECS ekran kartı piyasasısı için çok büyük bir adım attı ve Ati ekran kartlarını üretme kararı aldı. Bu kararın önemi çok büyük satış gücü olan ECS'nin kullanıcılar tarafından da sade özellikli, orta performanslı ama çok ucuz ürünleri ile tanınıyor olması.

Bu bir çok ekran kartı üreticisi için ve kullanıcılar için çok önemli bir olay zira ülkemizde dahi ucuz kaliteli Ati ekran kartı bulabilmek nerdeyse imkansız kaliteli ama pahalı markalar Ati için mevcut ama ucuz ve kaliteli olanlar sadece Nvidia için vardı. Ayrıca ülkemizdeki ECS dağıtıcısının çok iyi tanınan bir marka olduğı düşünülürse Ati artık çok daha yüksek bir paya sahip olabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim