Anlık Bildirim

ECS U-Buddie ile ucuz, ufak problemsiz sistemler

Sitemin genişliği ve uzunluğu 23 cm, yüksekliği ise sadece 7,5 cm isterseniz. Dikey durumda tutabilir dosya boyutlarında olduğundan fazla yer kaplamaz. Güç kaynağı notebook'lardaki gibi sistem dışında, bazı modellerinde Via C3 veya Amd Duron entegre şekilde geliyor. Pentium destekli modelinde 2,53 Ghz Pentium 4, 512 Mb DDR 266 ram takabiliyorsunuz. Yarım yükseklikteki PCI slotuna ise isterseniz kablosuz yerel ağ kartı takabilirsiniz. Alüminyum kasasıyla hafif ve aynı zamanda şık.

Sisteme 2,5" boyutlarında notebook diski takılabiliyor. Çok ucuza 10 Gb civarında bu disklerden hala bulabilmek mümkün. Kesinlikle CD-Rom gerekiyorsa ince notebook modellerinden yine takılabiliyor. Bunun dışında ekran kartı Sis-315 ve kuzey köprüsüne entegre. Tabii ses ve 10/100 ethernette entegre. Pentium'lu modelini 129$'dan bulabilmek mümkün. Via C3'lü model SDRam kullanmak ve ekran kartının kendine ait 32 Mb önbelleği bulunmakta.

Bu tür sistemlerin en büyük pozitif artısı tabii ki az yere sahip ofisler. Bir yandan standart bir kasanın yaratacağı yer kısıtlamasını düşünürken, diğer yandan böyle bir sistemin yapacağı yer kazanıcını düşünmemek imkansız. Böyle sistemlerin mükemmeliyete ulaşması için sadece tek bir eksik kaldı oda fan gerektirmeyen pasif soğutulan bir işlemci (mesela ULV Mobil Pentium M, Transmeta Efficieon yada fansız Via C3). Böylece kasa havalandırması zaten olmadığından kasada bozulacak mekanik pek bir şey kalmıyor ki ilerde sabit disklerin yerine rahatça alabilecek olan büyük Flash bellekler bu sorunuda ortadan kaldıracaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim