Anlık Bildirim

Emc Türkiye Çocuklar İçin Kolları Sıvadı

MC Türkiye, TOÇEV (Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı ) İşbirliği ile Türkiye'nin Dört bir Yanında Zor Koşullar Altında Eğitim Gören Öğrencilere Daha İyi Bir Eğitim Ortamı Sağlamak için

"ZEKA KÜPLERİ" Projesini Başlattı?

Bilgi altyapısına yönelik çözümler konusunda dünya lideri EMC Corporation, bugün yaptığı açıklamada EMC Türkiye'nin Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliği ile geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi Zeka Küpleri'ni duyurdu. EMC Türkiye, Zeka Küpleri projesi ile Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyaç duyan ve sağlıksız koşullarda bulunan okulları onararak eğitime destek olmayı amaçlıyor.

Zor koşullar altında eğitim gören öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sağlayacak EMC Zeka Küpleri projesi ilk meyvesini de verdi. EMC Zeka Küpleri projesi dahilinde onarılan ilk okul, Mardin Mazidağı İlçesi Ekinciler Köyü İlköğretim Okulu oldu. Temmuz ayı itibari ile onarımına başlanan okul, Eylül ayında yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte öğrencilere armağan edildi. EMC Türkiye temsilcileri de, okulun açılışına katılarak öğrencileri ziyaret etti. EMC, önümüzdeki dönemde de öğrencileri İstanbul'da misafir etmeyi planlıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez, şunları söyledi: "Bu proje ile amacımız, Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyaç duyan ve sağlıksız koşullarda bulunan okulları onararak eğitime destek olmak... Sağlıklı koşullar altında eğitim görmek tüm çocuklarımızın hakkı ve onların bu haklarını desteklemek de bizim görevimiz. Zor koşullar altında eğitim gören çok zeki çocuklarımız olduğunu biliyoruz. EMC Zeka Küpleri projesi ile onlara bir şekilde ulaşmış olacağız. Amacımız işortaklarımızı da projeye dahil ederek geniş çaplı bir destek sağlamak".

Okumak isteyen ve ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan çocuklara, tüm tahsil hayatları boyunca maddi-manevi destek olmak, çocuklarımızı yarının Türkiye'sine kültürlü ve eğitimli nesiller olarak yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren TOÇEV, EMC ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde de daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor. TOÇEV Proje Koordinatörü Bade Takazoğlu konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "EMC gibi sosyal sorumluluğa önem veren firmalar sayesinde hedeflerimize çok daha hızlı ulaşabiliyoruz. Onarımını gerçekleştirdiğimiz okullardaki öğrencilerin mutluluğu, hep birlikte ne kadar doğru ve güzel işlere imza attığımızın bir kanıtı. Onlara bu imkanları sağlamak hepimizin görevi. 15 yıldır bize destek veren kurum ve kuruluşların desteği ile "3 milyon çocuğa" ulaştık. Bu tür projelerin diğer firmalara da örnek olmasını diliyoruz".

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim