Anlık Bildirim

En iyi VoIP yazılımı "Skype"

Internet üzerinden telefon tarzı konuşma fikri her zaman kullağa hoş gelen müthiş bir fikir idi ama nedense yetersiz hat genişliğinden yada Firewall yada NAT'ler yüzünden bir çok kişi bir çok kişi ile konuşmayı başaramıyordu ayrıca konuşsa bile ses kalitesi telefondan bile çok daha kötü olduğundan hemen herkes bir anda sıkılı veriyordu.

Bu teknoloji kısaca evlerimize giremedi ve sadece yurt dışı ile ucuza konuşmak isteyen kişilerin ilgi alanında kaldı o kadar. Ancak Skype adlı bir program şimdi bu fikri değiştiriyor ve herşeyi kolaylaştırıp gerçek bir sesli görüşme imkanını günlük yaşama sokuyor. Kullandığı teknoloji diğerlerinden çok farklı ve özellikle bu iş için harika programcılar tarafından yapıldığından herkesin beğenisini kazanıyor. Öyleki diğer yazılımlar telefon kalitesinden daha düşük kalite sunarken bu programı kullanan herkes kalitesine hayran kalıyor yani ilerde normal telefo yerine bile tercih edilmesi muhtemel.

Programın normal bir telefonla internete bağlanan kullanıcıdan kablo modemler ile yüksek hızlarda bağlanan herkese kadar hitap gücü var. En önemli özelliği ise 80 nolu portu kullanması ve "NAT" yani ağ adresi değişimi teknolojisini desteklemesi (bu tüm windows'ların ve çoğu router'ın kullandığı internet paylaşımı tekniği). Program şimdilik beta ve bedava ilerde sesle konuşmanın bedava tutulması bekleniyor.

Bu arada üzerinde hiç bir casus yazılım tarzı bir şeyle gelmiyor. Bu arada not düşeyim programın yapımcıları KaZaA'nın yapımcıları ile aynı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim