Anlık Bildirim

Farenize yeni boyutlar kazandırın: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0

İlk tekerlikli farenin çıktığı günlerden beri köprünün altından çok sular aktı.

Pek çok firma olaya değişik açılardan yaklaştı: hatta en son ülkemizde de satışına başlanan e-posta alınca şarkı çalan/yanıp sönen 8 boyutlu olduğunu iddia eden (üst kısımda trackball'u olan) fareler bile üretildi : )

Microsoft'ta kendi cephesinde de yenilik ihtiyacı hissetmiş olacak ki bugüne kadar üzerindeki tekerlek ile sadece yukarı ve aşağı pencereleri kaydırma olayına sağa sola kaydırmayı da eklemiş: tek kelimeyle ihtiyacım olan şey : )

Üstelik bunun için fazladan bir düğme eklemek yerine kullanımı kolay ve basit bir çözüm geliştirmişler: Tekerleği sağ veya sola yatırarak (tilt wheel) kontrolü gerçekleştiriyorsunuz.

Dünya için küçük ama fare alemi için büyük bu adımı da son dönemin en popüler kavramı olan kablosuz fare ile bütünleştirmişler. Sonuçta da adı Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 güzel optik fare ortaya çıkmış.

Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 sağa ve sola yatırılabilen tekerleği haricinde diğer kardeşleriyle aynı özelliklere sahip: ergonomik yapı ve sol tarafta yer alan yan yukarı-aşağı düğmeleri.

Farenize yeni boyutlar kazandırın: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0

Kablosuz fare diğer pek çok model gibi RF istasyonla beraber geliyor: Bluetooth'lu modelin incelemesini hatırlarsanız bu seçimin doğruluğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Farenize yeni boyutlar kazandırın: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0

Fare kablosuz olunca tabii bir de pil derdi oluyor. Pil hem değiştirme/bitme açısından bir sorun hem de fareleri ağırlaştırması açısından bir problem. Mesela ben hafif fareleri tercih ediyorum -zevk meselesi tabii bu ama aşırı ağırlık bileği bir süre sonra rahatsız edeceğinden kablosuz fareler bu açıdan dezavantajlı.

Bir başka problem de güç koruma moduyla ilgili. Yine pil kullanımından dolayı bu fareler oldukça agresif güç koruma moduna sahip oluyorlar bu da mesela 3-5 saniye kullanmazsanız tekrar hareket ettirildiklerinde ilk başta az da olsa bir hareket gecikmesine sebebiyet verebiliyor.

Bütün bunlardan Wireless IntelliMouse Explorer 2.0'da nasibini almış ve Tech Report'un incelemesinde bunlar sorunlar olarak belirtilmiş ama aynı zamanda testi yapan editör arkadaş 1,5 ay içerisinde "tilt wheel" özelliğinden vazgeçemez hale geldiğini de eklemeden geçmemiş.

NOT: Türkiye fiyatı yaklaşık 40-45$ aralığında

» Tech-Report incelemesinin tamamı için tıklayın !

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2696 kez okundu.
6 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim