Anlık Bildirim

Fit PC-2: CD'den bile daha küçük masaüstü bilgisayar

CD'den bile daha küçük boyutlarıyla dikkat çeken Fit PC-2, düşük güç tüketimiyle dikkat çekiyor üstelik Windows 7 ile de çalışabiliyor.

Günümüzün popüler oyunlarını en yüksek detay ve görüntü ayarlarında oynatabilecek, videoları sorunsuzca işleyebileyecek aynı zamanda kullandığımız uygulamalarda bize zaman kazandırabilecek yüksek performanslı bilgisayarlar pek çoğumuzun hayali. Bu tip ve benzeri yani işlem gücü yüksek bir bilgisayarın yanı sıra yine pek çoğumuz elektronik postalarımızı kontrol edebileceğimiz, haberleri takip edebileceğimiz veya son dönemin popüler tanımlarından biri olarak "Download PC" olarak kullanabileceğimiz az yer kaplayan, düşük güç tüketimli ve ekonomik bir sisteme de sahip olmak istiyoruz. Tabii bu türde sistemler, çok çalışanlı kurum ve kuruluşların da ilgisini çekmiyor değil çünkü bilindiği üzere sürekli (7/24) çalışan standar sistemler firmalara ciddi elektrik maliyeti getirebildiği gibi aynı zamanda çalışan sayısının fazla olduğu iş ortamlarında standart bilgisayarlar için yer sıkıntısı da yaşanabiliyor.

Fit PC-2: CD'den bile daha küçük masaüstü PC

Geçtiğimiz sene Eylül ayında "ADSL modemden daha küçük masaüstü bilgisayar" başlığı ile Fit PC isimli ultra-kompakt bilgisayarın detaylarını sizler ile paylaşmıştık. Nettop sistemlerden de küçük olan Fit PC, düşük güç tüketimiyle de iddialıydı. Üstelik kompakt boyutlarına rağmen standart bir masaüstü bilgisayarda olması gereken hemen fonskiyona sahip olman ayrıca kablosuz iletişim için WiFi desteği de Fit PC dikkat çekmeyi başarmıştı. CompuLab firması, Fit PC'den aylar sonra Fit PC-2 modelini hazırladı. Boyut ve güç tüketimi konusunda iddialı olan Fit PC, yeni model ile birlikte daha da küçülürken platform güncellemesine gidilerek işlem gücü de arttırılmış üstelik daha şık bir görünüme kavuşturulmuş. Intel'in Atom platformunu temel alan en küçük ve en verimli bilgisayar olarak tanımlanan Fit PC-2, 115 x 101 x 27 mm olarak belirlenen boyutlarıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Fit PC-2: CD'den bile daha küçük masaüstü PC

AMD'nin Geode LX işlemcisinin kullanıldığı Fit PC'den (120 x 116 x 40 mm) daha küçük olan FitPC-2 aynı zamanda çok daha güçlü. 1.1GHz'de çalışan Atom 510 veya 1.6GHz'de görev yapan Atom Z530 işlemcilerinden herhangi birisiyle konfigüre edilebilen sistemde, 1GB bellek ve 160GB'lık sabit disk bulunuyor. Kullanılan yonga seti (Intel US15W) itibariyle entegre grafik işlem birimi olarak Intel GMA 500'ün kullanıldığı Fit PC-2'de görüntü aktarımı için HDMI çıkışına da yer veriliyor ve 1920x1080'e kadar çözünürlük desteği sunuluyor. Gigabit Ethernet ve 802.11g WiFi desteği de sunulan süper-kompakt sistemde, ayrıca 6x USB 2.0 portuna, mini PCI Express slotuna ve microSD kart okuyucusuna da yer veriliyor.

Fit PC-2: CD'den bile daha küçük masaüstü PC

Fansız çalışmak üzere tasarlanan dolayısıyla üzerinde gürültü yaratan herhangi bir komponent bulunmayan Fit PC-2'nin bekleme durumunda 1 watt'ın altında, normal kullanımda 6 Watt, yük altında ise 8 Watt'lık güç tüketim değerlerine sahip olduğu belirtiliyor. H.264, MPEG2, VC1 ve WMV9 formatındaki videolar için tam donanımsal hızlandırma yapabildiği de belirtilen mini-sistemin kasası ise Alüminyum tabanlı. Windows XP / Vista, Windows 7 ve Linux işletim sistemleriyle çalışabilen mini sistem, süper-kompakt boyutlarına rağmen donanımsal alt yapısı, çoklu ortam yetenekleri ve pek çok kullanım alanına uygun tasarım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Fit PC-2'nin fiyatı 245$-396$ arasında değişiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11332 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
compulab
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim