Anlık Bildirim

Foxconn'dan zırhlı ve yok edici anakartlar; Destroyer ve Dreadnought geliyor

Başta anakartlar olmak üzere donanım komponentleri üretiminde sektörün lider isimlerinden biri olan Foxconn son döneme kadar özellikle oem üretimine yoğunlaştığı için yüksek performans odaklı çözümleriyle pazarda yer alan bir firma değildi. Günümüzde sektör dahilinde yer alan pek çok firma ile işbirliği yapan Foxconn'u an itibariyle pazarda satılan pek çok anakart üzerinde görebilmek mümkün. Bir süre önce stratejisinde değişikliğe giden firma marka algılamasını değiştirmek ve yapabileceklerini ortaya koymak adına Quantum Force adını verdiği yeni programını başlatmıştı. Geçtiğimiz sene Mars kod adını taşıyan P35 yonga setli anakartı ile Quantum Force programını duyuran firma bir süre önce X48 çipsetli BlackOps modeliyle overclock dünyasına hızlı bir giriş yapmıştı. Elimize ulaşan yeni bilgilere göre, kısa süre içerisinde nForce 790i SLI ve nForce 780a SLI yonga setli anakartlarını pazara sunacak olan firmanın gözü performans liderliğinde.

Dünya overclock arenasının saygın isimlerinden biri olan Shamino takma adlı Peter Pan'ı teknik danışman olarak kadroya katarak ar-ge faliyetlerine hız veren Foxconn, Quantum Force serisi altında hazırladığı ve hazırlayacağı yeni anakartları ile yüksek performans / overclock segmentinde liderliğe oynamayı hedefliyor. X48 yonga setli BlackOps modeli her ne kadar şu an tekno-marketlerde veya elektronik ticaret sitelerinde yaygın anlamda bulunuyor olmasa da konusunda uzman hız aşırtma ustalarının övgülerini kazanan Foxconn kısa süre içerisinde anons etmeye hazırlandığı yeni anakartları ile farklı platformları destekleme ve kullanıcı beklentilerini karşılama konusunda çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor.Şimdi isterseniz Nvidia'nın nForce 790i Ultra SLI yonga setini kullanan Dreadnought ve yine Nvidia'nın nForce 780a SLI çipsetini esas alan Destroyer modellerini masaya yatıralım.

Quantum Force Dreadnought

Quantum Force serisinin en yeni temsilcilerinden biri olan Dreadnought, Intel platformuna yönelik olarak hazırlanan özel bir model. Foxconn cephesinden gelen bilgilere göre Dreadnought, piyasada satılmakta olan nForce 790i Ultra SLI yonga setli anakartlar arasındaki en iddialı çözüm olacak. Genel özellikleri açısından değerlendirdiğimizde Intel'in çift ve dört çekirdekli 45nm Penryn işlemcileri başta olmak üzere LGA775 formundaki güncel işlemcilerin tamamıyla sorunsuzca kullanılabilen anakart, 1600MHz'e kadar FSB desteği de sunabilmekte. Kullanılan yonga seti itibariyle sadece DDR3 belleklere yataklık eden anakart SLI sertifikalı bellekler ile 2000MHz'e kadar destek sunabilmekte. Nvidia'nın nForce 790i Ultra SLI çipseti üzerine kurgulanan anakart tahmin edebileceğiniz üzere SLI ve Triple SLI desteği de sunabilmekte. Dreadnought'un diğer detayları arasında aynı segmentte yer alan pek çok anakartta olduğu gibi farklı RAID kurulumlarını destekleyebilen 6x SATAII, 2 adet eSATA, 10x USB 2.0, 2x IEEE1394a, 1x ATA 133 gibi genişleme olanaklar ve 8 kanal yüksek tanımlı ses ile çift gigabit ethernet gibi esktra özellikler yer alıyor.

Foxconn'dan zırhlı ve yok edici anakartlar; Destroyer ve Dreadnought geliyor

Tabi Foxconn Quantum Force Dreadnought'u aynı yonga setini kullanan diğer anakartlarda ayıran temel farklılıklar da bulunuyor. Anakartın ilk dikkat çekici noktası kullanılan özel soğutma çözümü. Günümüzde pek çok anakart üreticisi iddialı modelleriyle hava-su soğutma imkanı sunabilen hybrid yani melez soğutma çözümleri sunmaya başlamışken Foxconn bu durumu bir adım daha ileri götürüyor ve aynı alt yapı üzerinde hava, su, kuru buz ve sıvı nitrojen kullanımına olanak tanıyor. Kutudan çıktığı gibi üzerinde yer ve ısı iletim teknolojisini esas alan Bakır tabanlı soğutucu ile kullanılabilen anakart fazlasını isteyen kullanıcılar ve ekstrem seviyede overclock yapan hız aşırtma ustaları için kutu içerisinde dahil edilen ekstra fan, ısı emici blok ve sıvı nitrojen/kuru buz kulesi ile 4-1 formundaki soğutma çözümünün tüm olanaklarından yararlanılmasına olanak tanıyor. Farklı kullanım modlarına olanak tanıyan soğutma ünitesi kuzey ve güney köprülerinin yanı sıra güç modüllerini de kapsarken işlemci soketiyle anakart soğutucusu arasındaki alanın farklı cpu soğutucularının kullanılmasına izin verdiği de ifade ediliyor.

Yüksek stabilite için 8 fazlı güç tasarımına sahip olan ve katı kapasitörler ile desteklenen anakart Quantum BIOS ile desteklenmiş durumda. Extreme overclock için kullanıcılara pek çok farklı opsyion ve parametre sunan Dreadnought ayrıca AEGIS panel ile desteklenmiş durumda. Hızlı bios güncellemesi ve sistem koruması için çift BIOS ile gelen anakart Booster Switch, OC Gear ve OC Recovery gibi Foxconn'un Qunatum Force serisine özgü detaylarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Kısa süre içerisinde kullanıma sunulması beklenen nForce 790i Ultra SLI yonga setli Dreadnought'un fiyatı hakkındaysa şu aşamada net bir bilgi bulunmuyor.

Quantum Force Destroyer

Quantum Force serisi dahilinde AMD platformuna yönelik olarak hazırlanan ilk anakart olan Destroyer'a Foxconn, "yıkıcı" ismini verecek kadar güveniyor. Nvidia'nın geçtiğimiz günlerde anons ettiği nForce 780a SLI çipsetini kullanan Destroyer, AMD'nin soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemcileri başta olmak üzere soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli Athlon işlemcileriyle de sorunsuzca kullanılabiliyor. Nvidia'nın yüksek performans segmentine yönelik olarak hazırladığı dahili grafik işlemcili ilk çipset olan nForce 780a SLI üzerine inşa edilen Destroyer tahmin edebileceğiniz üzere DirectX 10 destekli entegre grafik işlemci ile birlikte geliyor ve Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojisini destekleyebiliyor. Öte yandan SLI ve Triple SLI teknolojileriyle de uyumlu olan anakart ekran kartı kullanımına yönelik olarak kullanıcılara farklı alternatifler sunabilmekte.

Foxconn'dan zırhlı ve yok edici anakartlar; Destroyer ve Dreadnought geliyor

Foxconn'dan zırhlı ve yok edici anakartlar; Destroyer ve Dreadnought geliyor

Destroyer'ın genel özelliklerinden bahsettikten sonra Quantum Force serisi dahilinde anakartı özel kılan detaylara değinemekte yarar var. Isı iletim teknolojisini esas alan Bakır tabanlı gelişmiş bir soğutma ünitesi ile desteklenen anakart Quantum Force seris dahilinde hazırlanan diğer anakartlar gibi farklı soğutma opsiyonları sunuyor olmasa da sahip olduğu özel soğutucu tasarımı ile yüksek performans sunmayı hedefliyor. Siyah baskılı devresi ve katı kapasitörleriyle ilgi uyandırmayı başaran Destroyer üzerinde barındırdığı 4 adet PCIe X16 slotu ile 4 yollu ekran kartı kullanımına destek veriyor olsa bile bilindiği üzere Nvidia şu an için Triple SLI teknolojisi ile maksimum 3 ekran kartının paralel çalışmasına olanak tanımakta. PCIe 2.0 destekli olan anakartın PCIe X16 slotları arasındaki mesafenin Triple SLI kurulumunun rahatça gerçekleştirilmesine olanak tanıyacağı da belirtilmekte.

1066MHz'e kadar DDR2 bellek desteği sunan anakart Quantum BIOS özelliğiyle hız aşırtma yapacak kullanıcılara pek çok parametreyi değiştirilebilme opsiyonu sunuyor. Dreadnought modeline benzer şekilde OC Gear ve OC Recovery gibi hız aşırtma odaklı özellikler ile donatılan Destroyer sahip olduğu çift BIOS ile kullanıcılara kolay güncelleme imkanı ve BIOS güvenliği sağlamayı hedefliyor. Ayrıca Quantum Force serisi dahilinde hazırlanan diğer anakartlar gibi Quantum Flow ve Quantum Lap aksesuarları ile kullanıcılara sunulacak olan Destroyer, sahip olduğu özellikler ve overclock yetenekleriyle AMD platformunun öne çıkan anakartı olmayı hedefliyor. Kısa süre içerisinde anons edilmesi beklenen Quantum Force Destroyer için yine Dreadnougth modeli gibi şu aşamada herhangi bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim