Anlık Bildirim

Gelecek nesil Athlon 64'lerde SSE3 desteği

Tech-Report'un Stanford University'de yapılan bir sunumdan yapılan belgeleri incelemesi sonucunda ilginç notlar ortaya çıktı.

AMD Hammer mimarisinin başındaki şef Kevin McGrath, slaytlarda gelecek ile ilgili planlarından bahsetmiş.

Bunların en önemlisi SSE3 desteği. Intel Prescott'larla beraber gelen yeni komut seti bir sonraki nesil Athlon 64'lerde yerini alacak.

İkinci ve yine dikkat çekici bir gelişme ise termal yönetim ile ilgili. Bildiğiniz gibi Pentium 4'ler belirli bir sıcaklığa eriştiklerinde güvenlik amacıyla performanslarını düşürerek (işlem genliğini) kendilerini korumaya alıyor. İşlemci çekirdeğindeki entegre bir termal diyot vasıtasıyla donanımsal yapılan bu işlem Pentium 4'lerin her zaman güvenli sınırlar içerisinde bulunmasını sağlayan oldukça etkili bir yöntem. AMD'de bu yöntemi benimsemiş ve gelecek nesil Athlon 64'lerde bulunacak anahtar teknolojilerden biri de bu.

Diğer iyileştirmeler bazı durumlarda daha az gecikme sağlayacak geliştirilmiş komutlar, hız ve yine güç tüketimi ile ilgili.

AMD'nin Athlon 64 çekirdeğinde yapacağı bu iyileştirmeler için kesin bir tarih yok ama muhtemelen 90 nanometre versiyonları bütün bunların hepsine sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim