Anlık Bildirim

Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT

İşlemci soğutucu işine de giren Gigabyte kısa zaman içerisinde oldukça deneyim kazanmışa benziyor. Geçenlerde çıkarttığı 3D-Cooler serisinin en yeni ve en üst düzey modeli 3D Cooler-Ultra GT öncüllerindeki bazı hataları gidermiş ve yazın bu sıcak günlerinde işlemcinizin ürettiği ısıyı pek çok rakibinden çok daha iyi uzaklaştırır hale gelmiş.

GH-PCU31-VH model numarasına sahip 3D Cooler-Ultra GT, 780 gr. ağırlığı ve saf bakır malzeme kullanılmasıyla piyasadaki önemli rakipleri kadar görkemli ve hatta daha şık (ortadaki mavi led'i unutmayalım).

Gigabyte'ın soğutucu serisinin bildiğiniz en önemli özelliği heatsink'in bir blower cinsi fanı çevreleyen geleneksel yaklaşımdan uzak yapısı. Gigabyte'ın bu yapıyı tercih etmesinin önemli bir sebebi var: Yüzey alanını arttırmak için kullanılan bakır yapraklar çok daha sık biçimde dizilebiliyor ki bunun anlamını gayet biliyorsunuz : )

Tabii hemen hemen heşeyde olduğu gibi bunun da eksi bir yanı var: Sık aralıklı yapraklar tozları tutup hapsettiğinden blower fan zamanla bunların arasından üfleyemez hale geliyor ve soğutma performansı düşebiliyor; bu da Gigabyte 3D Cooler serisinin düzenli aralıklarla bir fırça ile temizlenmesini gerektiriyor.

Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT, ailenin diğer üyeleri gibi fan devrini ayarlamak için bir düzeneğe (hem kasa önü için 3.5" hem de kasa arkası için PCI paneli kutuya dahil) sahip.

Her zaman ayrıntılara verdiği önem ile tanınan (anakartları özellikle) Gigabyte burda da fark yaratıp diğer firmaların düştüğü hataya düşmeyip bize hangi devirde yaklaşık kaç dB gürültü üretileceğini de göstermeyi ihmal etmemiş panellerinde:

Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT

3D Cooler-Ultra GT'nin diğer özelliklerini de kısaca listeledikten sonra bir de performansına bakalım:
  • Soket 478 (Pentium 4/Celeron), Soket A (Athlon XP/Opteron), Socket-754/940 (Athlon 64/Opteron) ve opsiyonel bir aparatla LGA775 (Prescott) desteği
  • 2000 - 4500RPM arasında 19.2 - 42.0dBA arası gürültü seviyesi
  • 83 x 89 x 93mm ölçüler
  • 0.5A maks akım çekimi (pek çok anakartta 0.5A üzeri çeken fanları bağlamamanız gerektiğini unutmayın ! ) / 4 - 12V
  • Kaliteli ShinEtsu X-23-7762 termal pasta
  • Kurulumla ilgili tüm parçalar ,adaptörler ve çok dilli kullanım kılavuzu

Önemli noktalar bunlar.

Performans konusunda yorumlarımızı yapmak için her sefer olduğu gibi birbirinden bağımsız sitelerin benzer veya farklı metodolojiler kullandığı testlerin sonuçlarını kullanacağız. Bu sayede ürüne az hatalı genel bir bakış atmış olacağız.

İlk önce http://www.hardcoreware.net/reviews/review-216-3.htm adresindeki (ve takibindeki) sonuçları ele alalım. Burada çıkan sonuçlar Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT'nin AMD'de Jet7+'ın arkasında kaldığını gösteriyor ama fark büyük değil. Öte yandan iş gürültü/soğutma performansına geldiğinde Gigabyte deyim yerindeyse çiçek gibi açmış. Intel'de ise zayıf rakibi Aeroflow 2'yi rahatlıkla geçmiş.

Bir başka testte http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=1125&cid=22&pg=4 adresinden. Sitenin 5 Yıldız ile ödüllendirdiği ürün burada yine Aero7+ ve ek olarak da Volcano 7+ ile karşılaştırılmış. Fakat buradaki sonuçlar üstteki sonuçlar ile uyuşmuyor: ASUS A7N8X v2.0) ve AMD Athlon XP 3200+ (Barton) işlemcili sistemde yapılan testte bütün fan hız seviyelerinde Aero7+'ın önünde. Üstteki testteki işlemci ve anakart ise DFI Lanparty nForce2 Rev. B ve Athlon xP 2500+ (Barton). Ve her iki testte de güvenilir Prime95 kullanılmış. Açıkcası aradaki sonuç farkını açıklamak kolay değil.

Bu yüzden ben de sadece iki testin ortak sonucu üzerinde durup yazıyı bitireceğim: Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT özellikle hem iyi soğutma hem de düşük gürültü isteyenler için bol özellikli, stil sahibi ve iyi bir ürün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim